Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Hoții care au furat din mașinile de LUX din Alba Iulia, „înțărcați” în regim de urgență. Parchetul a pus în mișcare acțiunea penală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus la data de 24.10.2019 punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpaților:

  1. C.G. pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat prev. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. d) C.pen., cu aplicarea art. 77 lit. a) C.pen. și art. 35 alin. 1 C.pen. (6 acte materiale).
  2. C.C. pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat prev. de art. 48 C.pen. raportat la art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. d) C.pen., cu aplicarea art. 77 lit. a) C.pen. și art. 35 alin. 1 C.pen. (3 acte materiale).
  3. R.M. pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului prev. de art. 269 alin. 1 C.pen. și tăinuire prev. de art. 270 alin. 1 C.pen., fiecare cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.
  4. C.A. pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire prev. de art. 270 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieșit că există probe din care rezultă că:

În datele de 22.07.2019, 01.08.2019 și 12.09.2019, în timp ce inculpatul C.C.C. a supravegheat zonele și persoanele vătămate, inculpatul S.C.G. a pătruns prin utilizarea unui dispozitiv pentru bruierea semnalului telecomenzii de închidere centralizată a portierelor în trei autoturisme parcate pe raza municipiilor București, Bacău și Alba Iulia și a sustras din interiorul acestor autoturisme două perechi de cercei și un pandantiv, în valoare de aproximativ 10.000 euro, precum și sumele de 36.000 euro și 30.000 lei.

În datele de 04.10.2019, 11.10.2019 și 13.10.2019, inculpatul S.C.G. a pătruns prin utilizarea unui dispozitiv pentru bruierea semnalului telecomenzii de închidere centralizată a portierelor în trei autoturisme parcate pe raza municipiilor Oradea, Târgoviște și București și a sustras din interiorul acestor autoturisme 5 monede din aur de 24 karate și 2 pixuri din aur de 24 karate, în valoare de aproximativ 8.000 euro, precum și sumele de 11.300 euro și 31.000 lei.

În perioada 2015-2019, inculpata B.R.M. a primit, a dobândit și a transformat în mod repetat diferite sume de bani de la inculpatul S.C.G., cunoscând că acestea proveneau din comiterea de infracțiuni de furt calificat comise prin utilizarea de dispozitive de bruiere a semnalului telecomenzii de închidere centralizată a portierelor autoturismelor. În cursul anului 2019, inculpata B.R.M. a ascuns în diferite locuri un dispozitiv utilizat de către inculpatul S.C.G. la comiterea de infracțiuni de furt calificat comise prin bruierea semnalului telecomenzii de închidere centralizată a portierelor autoturismelor. Totodată, în perioada septembrie-octombrie 2019, inculpata B.R.M. a găsit încă un astfel de dispozitiv ascuns de către inculpatul S.C.G. într-un dulap din locuința inculpatei, iar aceasta l-a ascuns împreună cu celălalt dispozitiv la sediul societății comerciale controlată în fapt de către inculpat.

În cursul anului 2019, inculpata S.C.A. a primit, a dobândit și a transformat în mod repetat diferite sume de bani și o pereche de cercei din aur de la inculpatul S.C.G., cunoscând că aceste bunuri proveneau din comiterea de infracțiuni de furt calificat comise prin utilizarea de dispozitive de bruiere a semnalului telecomenzii de închidere centralizată a portierelor autoturismelor.

La data de 24.10.2019, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive față de inculpații S.C.G. și C.C.C. pe o perioadă de 30 zile, însă judecătorul de drepturi și liberăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a respins propunerea și a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile. La data de 25.10.2019, procurorul a formulat contestație împotriva acestei soluții și a solicitat Tribunalului Alba luarea măsurii arestării preventive față de inculpații S.C.G. și C.C.C. pe o perioadă de 30 zile.

La data de 24.10.2019, procurorul a luat măsura controlului judiciar față de inculpata B.R.M. pe o perioadă de 60 de zile.

Având în vedere că, în ultimii 5 ani anterior datei primei fapte, inculpatul S.C.G. a transmis către diferite persoane sumele totale de 210.500 euro și 909.260 lei, deși în această perioadă inculpatul S.C.G. nu a avut niciun loc de muncă și nu a beneficiat de venituri licite, precum și având convingerea că bunurile provin din activități infracționale de natura celor descrise mai sus, procurorul a dispus la data de 24.10.2019 instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra conturilor bancare și luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ale:

  • inculpatului S.C.G., ale fiicei sale S.C.A, precum și ale societății controlată în fapt de către inculpat până la concurența sumelor totale de 275.800 euro și 1.030.260 lei.
  • inculpatului C.C.C. până la concurența sumelor totale de 46.000 euro și 50.000 lei.
  • inculpatei B.R.M. până la concurența sumelor totale de 25.000 euro și 498.770 lei.

Totodată, procurorul a dispus instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra conturilor bancare ale 9 persoane care au primit sume de bani cu titlu de împrumut de la inculpatul S.C.G.

Activitățile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Alba lulia – Biroul de Investigații Criminale, sub conducerea și supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive, precum și luarea măsurilor asigurătorii sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului și prevenirea săvârșii unor alte infracțiuni, iar aceste acte și măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea