Hoții au descoperit o nouă metodă prin care vă pot lua banii de pe card: Tehnica inedită care face ravagii în conturi

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020
Hoții au descoperit o nouă metodă prin care vă pot lua banii de pe card: Tehnica inedită care face ravagii în conturi

Doi bărbați din Ploiești au patentat o nouă metodă de fraudă bancară, prin intermediul căreia au reușit să scoată din conturile altor persoane nu mai puțin de 250 de mii de lei. Procurorii i-au găsit pe infractori în trei săptămâni de la sesizările păgubiților.

Inventivitatea proverbială a românilor a ieșit din nou în evidență, de data aceasta însă prin descoperirea unei metode prin care să fie furați banii cunoștințelor de pe carduri.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Astfel, doi bărbați din Ploiești au patentat o nouă metodă de fraudă bancară. Au reușit să fure peste 40 de mii de euro cu ajutorul unor numere de telefon și CNP-uri.

Ei s-au folosit de o metodă de a fura pe care polițiștii nu au întâlnit-o până acum: furau de la cunoscuți pentru că aveau nevoie de numerele de telefon, dar și de date personale, precum CNP.

Bărbații sunau la companiile de telefonie mobilă la care știau că victimele aveau contracte, se dădeau drept titularii contractelor și cereau portarea numărului pe o altă cartelă.

Imediat ce intrau în posesia noii cartele, sunau la băncile la care știau că pagubiții au conturi deschise și cereau resetarea aplicației de internet banking și o primeau printr-un sms, informează digi24.ro.

De aici până la intrarea în posesia banilor mai era doar un pas. Apoi comandau online bunuri de lux din conturile pagubiților.

Procurorii i-au găsit pe infractori în trei săptămâni de la sesizările păgubiților și au ajuns la concluzia că aceștia au furat aproximativ 250 de mii de lei.

Polițiștii spun că este o breșă de securitate, atât la nivelul băncilor, cât și al companiilor de telefonie mobilă și ne avertizează să ne verificăm conturile întotdeauna prin internet banking.

sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419