Hotelurile şi pensiunile din Alba Iulia, rezervate aproape în totalitate pentru 1 Decembrie. Mii de români așteptați în Orașul Marii Uniri

Paul Voicu - Primar 2020

Delia la Alba Iulia de 1 Decembrie205Mii de români din diferite colțuri ale țării sunt așteptați în minivacanța de 1 Decembrie la Alba Iulia, la manifestările dedicate sărbătoririi a 97 de ani de la Marea Unire. Hotelurile şi pensiunile din oraș, dar şi din împrejurimi, sunt rezervate aproape în totalitate, iar în unele cazuri rezervările au fost făcute cu două sau trei luni în urmă.

Citiți și Cum va fi 1 DECEMBRIE 2015 la Alba Iulia. Momente solemne de Ziua Națională și Festival de România. PROGRAMUL COMPLET

ELIT

De exemplu, Hotelul Cetate, una dintre cele mai mari unităţi de cazare din Alba Iulia, are un grad de ocupare de 100%, în preajma zilei de 1 Decembrie. Toate cele 113 camere sunt rezervate. „Hotelul este ocupat în această perioadă sută la sută. Rezervările au început să fie făcute şi cu trei luni în urmă, iar de aproximativ trei săptămâni nu mai avem nicio cameră liberă pentru perioada 28 noiembrie – 1 decembrie”, afirmă directorul hotelului, Tiberiu Ţăran.

De asemenea, aceeași situație am întâlnit-o și la Hotel Parc din centrul municipiului, care, cel puțin pentru data de 30 noiembrie, nu mai are nicio cameră liberă, dar și la pensiunile Marylou, Apulum sau Hotel Transilvania.

Mihail David - 2020

La o simplă căutare pe booking, puteți observa că, în perioada 28 noimbrie – 1 decembrie, în unitățile de cazare din oraș mai găsiți cu greu o cameră liberă.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, spune că municipiul este o destinaţie pentru mulţi români în mini-vacanţa de 1 Decembrie, autorităţile estimând că numai de Ziua Naţională vor fi peste 20.000 de participanţi la manifestări. „Din discuţiile purtate în această perioadă cu operatorii din turism, gradul de ocupare în hotelurile şi pensiunile din Alba Iulia, dar şi de pe o rază de aproximativ 20 de kilometri în jurul municipiului este de aproape sută la sută. Este destul de greu să mai găseşti acum o cameră liberă”, afirmă Mihai Coşer.

Vezi și Unde te poți caza și cât costă o noapte la hoteluri și pensiuni în Alba Iulia. Recomandările cititorilor pentru turiștii care vin în Cealaltă Capitală

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...