Rămâi conectat

Economie

Hotelurile nemodernizate vor fi expropriate de stat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Odată cu apariţia noii legi a turismului, aprobată recent de Guvern, răspunderea şi obligaţiile celor care deţin hoteluri şi complexuri turistice vor creşte enorm, iar riscurile pe care aceştia şi le asumă nu vor mai fi doar cele ce ţin de business. În primul rând, hotelierii de pe litoral sunt obligaţi să le ţină deschise pe întreg parcursul verii, ceea ce înseamnă că vor fi nevoiţi să găsească soluţii pentru a atrage clienţi şi în perioadele mai reci din an. O măsură şi mai dură îi vizează, însă, pe cei care au cumpărat hoteluri doar din raţiuni imobiliare şi le-au lăsat nemodernizate: aceştia vor fi expropriaţi, iar hotelurile lor vor fi scoase la vânzare în vederea revenirii lor în circuitul turistic – un fel de „taxă pe pârloagă” aplicată în industria ospitalităţii.
lSpeculatorii vor fi obligaţi să vândă
Pierzând bani în aşteptarea clienţilor, speculatorii „vor fi obligaţi să vândă celor interesaţi la modul serios de turism sau să-şi schimbe atitudinea şi să aloce chiar ei bani pentru modernizare”, afirmă ministrul Turismului, Elena Udrea, iniţiatorul acestor măsuri. „Acum se vor separa speculatorii de investitorii adevăraţi, se va vedea cine vrea să facă turism şi cine speculă imobiliară”, a mai spus oficialul.
Printre cei vizaţi de exproprieri se numără şi Iosif Armaş, cel care deţine o bună parte dintre hotelurile vechi din staţiunea Băile Herculane. La Herculane, operaţiunile de expropriere vor porni foarte curând. Armaş a preferat să nu comenteze măsura propusă de conducerea Ministerului Turismului, dar a precizat că „în România, dreptul de proprietate este garantat prin Constituţie”. Pe de altă parte, în Deltă şi în staţiunea Borsec au fost demarate investiţii masive pentru reabilitarea infrastructurii turistice.(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Instituțiile Financiare Nebancare nu mai pot percepe dobânzi exorbitante: Noua lege se aplică și contractelor aflate în derulare

Bera Larisa

Publicat

în

Instituțiile Financiare Nebancare nu mai pot percepe dobânzi exorbitante: Noua lege se aplică și contractelor aflate în derulare O nouă lege care prevede plafonarea dobânzilor pentru împrumuturile de la instituții financiare nebancare (IFN) a trecut de Curtea Constituțională și urmează să fie promulgată. Citește și: Controale la IFN-urile din Alba și alte cinci județe. Protecția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea