Rămâi conectat

Economie

Hotelurile nemodernizate vor fi expropriate de stat

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Odată cu apariţia noii legi a turismului, aprobată recent de Guvern, răspunderea şi obligaţiile celor care deţin hoteluri şi complexuri turistice vor creşte enorm, iar riscurile pe care aceştia şi le asumă nu vor mai fi doar cele ce ţin de business. În primul rând, hotelierii de pe litoral sunt obligaţi să le ţină deschise pe întreg parcursul verii, ceea ce înseamnă că vor fi nevoiţi să găsească soluţii pentru a atrage clienţi şi în perioadele mai reci din an. O măsură şi mai dură îi vizează, însă, pe cei care au cumpărat hoteluri doar din raţiuni imobiliare şi le-au lăsat nemodernizate: aceştia vor fi expropriaţi, iar hotelurile lor vor fi scoase la vânzare în vederea revenirii lor în circuitul turistic – un fel de „taxă pe pârloagă” aplicată în industria ospitalităţii.
lSpeculatorii vor fi obligaţi să vândă
Pierzând bani în aşteptarea clienţilor, speculatorii „vor fi obligaţi să vândă celor interesaţi la modul serios de turism sau să-şi schimbe atitudinea şi să aloce chiar ei bani pentru modernizare”, afirmă ministrul Turismului, Elena Udrea, iniţiatorul acestor măsuri. „Acum se vor separa speculatorii de investitorii adevăraţi, se va vedea cine vrea să facă turism şi cine speculă imobiliară”, a mai spus oficialul.
Printre cei vizaţi de exproprieri se numără şi Iosif Armaş, cel care deţine o bună parte dintre hotelurile vechi din staţiunea Băile Herculane. La Herculane, operaţiunile de expropriere vor porni foarte curând. Armaş a preferat să nu comenteze măsura propusă de conducerea Ministerului Turismului, dar a precizat că „în România, dreptul de proprietate este garantat prin Constituţie”. Pe de altă parte, în Deltă şi în staţiunea Borsec au fost demarate investiţii masive pentru reabilitarea infrastructurii turistice.(D.S.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Comunicat de presă privind lansarea proiectului „Consolidarea infrastructurii medicale în scopul creșterii siguranței pacienților în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă

ORAȘUL ABRUD, în parteneriat cu Spitalul Orășenesc “Dr. Alexandru Borza” Abrud implementează proiectul „Consolidarea infrastructurii medicale în scopul creșterii siguranței pacienților în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud”, cod MySMIS 154294, proiect desfășurat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 “Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie”, Obiectivul specific 10.1 “Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul general al proiectului vizează consolidarea capacității de gestionare a situației de urgență cauzată de criza sanitară COVID – 19, la nivelul Spitalului Orășenesc “Dr. Alexandru Borza” Abrud.

Rezultate așteptate: Asigurarea îmbunătățirii infrastructurii existente și creșterii securității la incendii în cadrul spitalului, necesare în contextul gestionării crizei COVID 19:

– extinderea instalației de fluide medicale în corpurile unitate centrală spital, pediatrie și contagioase

– redimensionarea instalației electrice aferente pentru a asigura noul consum precum și aducerea la standardele actuale de calitate ale instalațiilor electrice existente

– dotarea spitalului cu o instalație de detecție incendiu, ce include și detecția de oxigen adaptată noilor norme în vigoare

– dotarea Blocului Operator și a Saloanelor de Terapie Intensivă de la etaj 1 Unitate centrală spital cu o instalație de ventilare și tratare aer.

Valoarea totală a proiectului este de 10,115,073.77 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională – REACT EU este de 10,115,073.77 lei.

Data începerii proiectului: 24.09.2021.

Data finalizării proiectului: 31.12.2023.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională – REACT-EU prin

 PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE 2014-2020

Datele de contact ale beneficiarului:

ORAȘ ABRUD

Oraș Abrud, România, Str. Piața Eroilor nr. 1, județul Alba, cod poștal 515100, România

Telefon: 0258780519/ 0729399095

Adresa e-mail: [email protected] ; [email protected] .

Persoană de contact: Cristian Alexandru Albu – primar


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă| Kronospan susține școlile din oraș. Proiecte locale și globale cu un mare impact social, menite să fie un accelerator de bine pentru comunitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Educația, dorința nesfârșită de a se dezvolta și de a învăța lucruri noi reprezintă bazele viitorului fiecărui om. Pentru mulți dintre elevi, aceste lucruri se deprind încă din primii ani de școală, alături de colegi și insuflate de profesori.

În multe dintre cazuri, sălile de clasă în care un elev petrece aproximativ 25 de ore pe săptămână timp de 12 ani sunt amenajate în mod necorespunzător. Mobilier vechi, parchet deteriorat, bănci prea mici, biblioteci rupte, igrasie și lipsa altor facilități minime. Acestea sunt doar câteva dintre neajunsurile care fac parte din infrastructura anilor de studiu ai unui elev din România.

În ultimul an, compania Kronospan și-a propus să fie în continuare un pilon în susținerea educației elevilor și a sponsorizat 11 școli din Sebeș – Liceul de Arte Regina Maria Alba Iulia, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud, Grădinița “Primii Pași“ Aiud, Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, Liceul Teoretic Greco Catolic Blaj, Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, Şcoala Gimnazială Câlnic, Scoala Gimnazială Drașov, Colegiul Naţional “Lucian Blaga” Sebeş și Școala Vasile Goldiș Alba Iulia cu aproximativ 600 de plăci de PAL și 200 mp de parchet. Cu ajutorul oferit de Kronospan, o parte din elevii sebeșeni au intrat în noul an școlar cu bucuria de a învăța într-o sală de clasă reamenajată conform standardelor actuale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Responsabilitatea socială este una dintre valorile fundamentale ale companiei Kronospan, care are ca scop colectiv intermedierea și susținerea dezvoltării comunităților din care face parte. Acest lucru se întâmplă prin acțiuni dedicate educației și proiectelor comunitare cu efect pozitiv în rândul oamenilor de toate vârstele. De asemenea, Fundația Kronospan organizează proiecte locale și globale cu un mare impact social, menite să fie un accelerator de bine pentru comunitate. Printre acestea se numără Kronospan Scolarship, Grow – Let’s plant the future together si proiectul skill.ED.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

De ce este o idee mult mai bună să cumperi un aparat cafea cu râșniță pentru boabe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Alegerea unui expresor cafea boabe înseamnă adoptarea unui nou mod de a consuma: atât economice, cât și ecologice. Un aparat cafea cu râșniță pentru boabe vă permite să vă bucurați de o cafea proaspăt măcinată în fiecare ceașcă, dezvăluind toată bogăția gustului și mirosul aromelor. Companionul ideal pentru amatorii de cappuccino cremos sau latte macchiatos cremos.

Boabele de cafea sunt cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de alegerea formei sub care cumpărăm cafeaua, deoarece cafeaua își pierde foarte repede caracteristicile odată ce a fost măcinată, iar condițiile organoleptice rămân intacte mai mult timp în boabele de cafea decât în cafeaua măcinată. Doar din acest motiv, băutorii de cafea ar trebui să opteze întotdeauna pentru acest tip de cafea. Dar dacă au și un aparat de cafea cu boabe, motivele cresc semnificativ.

Aceste tipuri de expresor cafea boabe sunt cele care, după cum sugerează și numele lor, prepară cafeaua în mod automat. Se macină boabele, se prepară cafeaua, se adaugă spuma de lapte și se reglează toți parametrii, inclusiv temperatura, pe care ați ales-o în prealabil. Acestea au programe prestabilite care pregătesc diferite tipuri de cafea, atât neagră, cât și cu lapte. Acestea sunt aparatele de cafea ideale pentru cei care sunt pretențioși în ceea ce privește gustul și aroma, dar nu au timp să parcurgă întregul ritual de preparare necesar pentru o cafea bună.

Dar ar fi bine să enumerăm și să rezumăm beneficiile pe care le au, astfel încât să puteți evalua dacă este ceea ce aveți nevoie și doriți sau nu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cafea proaspăt măcinată

Acesta este unul dintre avantajele acestui aparat cafea. Acesta se folosește cu boabe de cafea, cele pe care le doriți, care sunt măcinate pe loc. Câștigați în gust și aromă, nu numai în băutură, ci și în atmosferă. Cafeaua câștigă în calitate și puteți observa toate nuanțele pe care le are.

Întotdeauna băutura potrivită la momentul potrivit

Datorită programelor care însoțesc aceste tipuri de expresor cafea boabe, puteți fi siguri că veți avea întotdeauna o cafea perfect preparată. La început va trebui să ajustați parametrii după cum vă place, dar odată ce ați găsit locul potrivit, puteți fi siguri că va ieși întotdeauna perfect.

Rețete de cafea la dispoziția dumneavoastră

Sunteți unul dintre acei oameni cărora le place să încerce diferite tipuri de preparare a cafelei? Când ieșiți la restaurant, profitați de ocazie pentru a bea un cappuccino, un macchiato sau un espresso? Acum nu mai trebuie să mergeți la o cafenea pentru a vă bucura de aceste și alte rețete. Un aparat cafea automat are o carte de rețete încorporată și puteți alege tipul de băutură pe care doriți să o serviți.

Puteți alege tipul de cafea pe care să o beți în orice moment

Avantajul de a măcina boabele doar atunci când pregătiți băutura este că puteți alege varietatea pe care o doriți la fiecare preparat. Poate că rețeta ta preferată de cafea de după cină este din Columbia, dar cele pe care le pregătești în fiecare dimineață pe care le preferi sunt din Costa Rica. În plus, veți putea vedea boabele și veți vedea cât de bine arată.

Mai ecologic și mai ieftin decât aparatele de cafea cu capsule

În ultimii ani, capsulele de cafea au devenit foarte la modă pentru cei care doresc doar o ceașcă de cafea și se grăbesc. Dar nu sunt cele mai ecologice. Cele mai multe dintre ele nu pot fi reciclate, deoarece recipientul este din aluminiu sau plastic, iar zațul de cafea rămâne în interior. Toate aceste deșeuri au nevoie de mulți ani pentru a dispărea.

Îți cumperi boabele de cafea de unde vrei tu

În cazul unui aparat cafea cu capsule, sunteți oarecum dependent de cumpărarea de rezerve de la mărcile fiecărui aparat cafea sau de la câteva care pot fi compatibile. Companiile însele au făcut acest lucru astfel încât, pe lângă cumpărarea aparatului de cafea, care poate fi ieftin, trebuie să cheltuiți periodic bani pentru a cumpăra capsule. Cu un expresor cafea boabe poți să cumperi ce cafea vrei tu.

sursa foto: emag.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea