Hotelul ”Continental”, deținut de afaceristul albaiulian Dorel Tamaș se vinde la preț redus
Lichidatorul judiciar al SC Ardeleana SA, aparținând omului de afaceri albaiulian Dorel Tamaș organizează în luna februarie o nouă licitație pentru cel mai valoros bun al societății, Hotelul ”Continental”, din Cluj Napoca, după ce la licitațiile anterioare nu s-a găsit niciun cumpărător interesat.
Dacă preţul solicitat la prima strigare a fost de 6,5 milioane de euro, de această dată lichidatorul renunță la 1 milion de euro, prețul de pornire fiind 5,5 milioane de euro, exclusiv TVA.
Imobilul este construit din piatră şi cărămidă și este compus din subsol: 2 camere şi dependințe; parter: 1 local pentru cafenea, 1 local pentru restaurant; 7 camere, bucătărie şi dependințe; etaj 1: sală festivă, 18 camere, bucătărie şi dependințe; etaj 2: 25 camere şi dependințe; etaj 3: 21 camere şi dependințe și terenul aferent în suprafață de 1.497,60 mp.
Potrivit consultanților imobiliari, chiar redus cu peste 15%, prețul clădirii rămâne în continuare prea mare, având în vedere că a ieșit din circuitul hotelier iar spațiul s-a degradat în anii care au trecut de la momentul în care a intrat în proprietatea lui Tamaş şi necesită investiţii semnificative pentru a redeveni funcţional. Aceștia estimează că prețul real s-ar situa în jurul valorii de 4,5 milioane de euro.
Clădire istorică, emblemă a Clujului interbelic, hotelul Continental a fost preluat de S.C. Ardeleana S.A. în anul 2005 de la compania Continental Hotels, însă de atunci clădirea nu a primit nicio funcţiune, fiind oarecum abandonată. În perioada de boom economic clădirea a fost evaluată de experţi imobilari la 14 milioane de euro. Imobilul are aproximativ 7.200 mp şi este compusă din parter şi trei etaje.
Deşi DNA-ul i-a întocmit lui Tamaş un dosar de urmărire penală tocmai pentru că ar fi încheiat un ante-contract de vânzare-cumpărare a hotelului fără a avea dreptul, lichidatorul organizează în continuare licitații pentru a-l vinde.
Hotelul Continental a fost ridicat la începutul secolului trecut după planurile arhitectului Pakey Lajos. Clădirea, construită în stil eclectic a fost amplasată pe terenul rezultat după demolarea Hotelului Naţional, o clădire cu un singur etaj, în 1894. Hotell New York, cum se numea iniţial actualul Continental, a fost centrul vieţii culturale clujene. La parterul hotelului, a funcţionat, mai bine de o jumătate de secol, cafeneaua New York, un adevărat centru al vieţii culturale şi jurnalistice din oraş.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: PROGRAMUL final al manifestărilor Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2024, la Alba Iulia, a fost actualizat și cuprinde parada militară, concert Andra și F-Charm, spectacol de muzică populară, focuri de artificii și multe altele. Citește și: Parada militară de 1 Decembrie 2024, la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan