Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Hotelul ”Continental”, deținut de afaceristul albaiulian Dorel Tamaș se vinde la preț redus

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lichidatorul judiciar al SC Ardeleana SA, aparținând omului de afaceri albaiulian Dorel Tamaș organizează în luna februarie o nouă licitație pentru cel mai valoros bun al societății, Hotelul ”Continental”, din Cluj Napoca, după ce la licitațiile anterioare nu s-a găsit niciun cumpărător interesat.

Dacă preţul solicitat la prima strigare a fost de 6,5 milioane de euro, de această dată lichidatorul renunță la 1 milion de euro, prețul de pornire fiind 5,5 milioane de euro, exclusiv TVA.

Imobilul este construit din piatră şi cărămidă și este compus din subsol: 2 camere şi dependințe; parter: 1 local pentru cafenea, 1 local pentru restaurant; 7 camere, bucătărie şi dependințe; etaj 1: sală festivă, 18 camere, bucătărie şi dependințe; etaj 2: 25 camere şi dependințe; etaj 3: 21 camere şi dependințe și terenul aferent în suprafață de 1.497,60 mp.

Potrivit consultanților imobiliari, chiar redus cu peste 15%, prețul clădirii rămâne în continuare prea mare, având în vedere că a ieșit din circuitul hotelier iar spațiul s-a degradat în anii care au trecut de la momentul în care a intrat în proprietatea lui Tamaş şi necesită investiţii semnificative pentru a redeveni funcţional. Aceștia estimează că prețul real s-ar situa în jurul valorii de 4,5 milioane de euro.

Clădire istorică, emblemă a Clujului interbelic, hotelul Continental a fost preluat de S.C. Ardeleana S.A. în anul 2005 de la compania Continental Hotels, însă de atunci clădirea nu a primit nicio funcţiune, fiind oarecum abandonată. În perioada de boom economic clădirea a fost evaluată de experţi imobilari la 14 milioane de euro. Imobilul are aproximativ 7.200 mp  şi este compusă din parter şi trei etaje.

Deşi DNA-ul i-a întocmit lui Tamaş un dosar de urmărire penală tocmai pentru că ar fi încheiat un ante-contract de vânzare-cumpărare a hotelului fără a avea dreptul, lichidatorul organizează în continuare licitații pentru a-l vinde.

Hotelul Continental a fost ridicat la începutul secolului trecut după planurile arhitectului Pakey Lajos. Clădirea, construită în stil eclectic a fost amplasată pe terenul rezultat după demolarea Hotelului Naţional, o clădire cu un singur etaj, în 1894. Hotell New York, cum se numea iniţial actualul Continental, a fost centrul vieţii culturale clujene. La parterul hotelului, a funcţionat, mai bine de o jumătate de secol, cafeneaua New York, un adevărat centru al vieţii culturale şi jurnalistice din oraş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea