Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Hotărâre definitivă: Fostul lider al lumii interlope, Claudiu Sibişean, eliberat condiţionat din Penitenciarul Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul lider al lumii interlope, Claudiu Sibişean, eliberat condiţionat din Penitenciarul Aiud • Condamnatul a executat fracția de 2/3 din pedeapsa de 8 ani de închisoare și a primit 24 de recompense.

Fostul lider al lumii interlope din Alba Iulia, Claudiu Sibișean, a fost eliberat din Penitenciarul Aiud. Tribunalul Alba a respins contestația procurorilor DIICOT la o decizie anterioară a Judecătoriei Aiud, care a stabilit că deținutul poate fi eliberat condiționat. Potrivit motivării hotărârii de la instanța de fond, Sibișean a executat fracția de 2/3 din pedeapsa aplicată, a muncit și a obținut pe perioada detenției 24 de recompense.

Din totalul de 2.922 de zile de închisoare la care a fost condamnat, Claudiu Sibișean a executat până la momentul deciziei comisiei de liberări condiționate din penitenciar un număr de 1.893 de zile, iar ca urmare a muncii prestate i s-au mai considerat executate încă 210 zile, având în total executate 2.103 zile, se arată în documentul citat.

”Instanța, analizând coroborat condițiile necesare pentru a se dispune liberarea condiționată, prin prisma gravității faptei pentru care i s-a aplicat condamnatului pedeapsa ce la acest moment o execută, apreciază că propunerea de liberare formulată de Comisie este întemeiată. Criteriul obligatoriu al fracției ce trebuie să fie executată este îndeplinit. Mai departe, dincolo de gravitatea reală a faptei, observăm eforturile constante depuse de condamnat pe durata executării pedepsei. Astfel, acesta are nu mai puțin de 24 recompense obținute, singura abatere disciplinară fiind din anul 2005.

A participat la numeroase programe și activități educative, a manifestat un interes deosebit față de activitățile lucrative, având câștigat un număr de 210 zile. Nici din raportul psihologic nu rezultă că ar avea vreo manifestare dezadaptivă sau alte probleme specifice”, se arată în motivarea decizei de la Judecătorie. Reprezentantul Parchetului a contestat decizia instanței de fond, susținând că ”din mandatul de executare a pedepsei rezultă faptul că petentul a comis infracțiuni extrem de grave, având un comportament violent și refuzând autoritatea statului”.

Procurorul a mai precizat că ”liberarea condiționată nu poate demonstra că conferă siguranță cetățenilor în rândul cărora petentul va ajunge dacă va fi liberat condiționat”. Instanța a analizat cererea de eliberare pe baza prevederilor vechiului Cod penal și a decis, definitiv, că deținutul poate părăsi penitenciarul.

Claudiu Sibișean a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pedeapsă mărită ulterior la 8 ani (în 2016, prin adăugare, ca urmare a unui alt proces). La data respectivă a fost acuzat de constituire a unei grupări infracționale, trafic de ființe umane, violențe și lipsire de libertate în mod ilegal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea