Rămâi conectat

Curier Județean

Horea Timiș, fostul șef al DSP Alba, numit, prin ordin de ministru, director la DSP Arad

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, l-a numit prin Ordin de ministru, pe Horea Sorin Timiș pe funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad. Fostul șef al DSP Alba va îndeplini și funcția de coordonator pentru gestionarea situației COVID-19 al Regiunii de dezvoltare Vest.

La trei zile după ce Constantin Cătană a anunţat că demisionează de la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, luni, 6 aprilie 2020, a fost emis un ordin al ministrului Sănătăţii privind numirea lui Horea Timiş în funcţia de director. E vorba de o numire interimară, mai exact pe perioada stării de urgenţă şi a încă 45 de zile după încheierea acesteia.

Horea Timiş are 42 de ani şi, la bază, este medic de medicină generală. A fost director de spital şi director de DSP în judeţul Alba (locul său de baştină), precum şi consilier în cadrul Ministerului Sănătăţii. În ultimii cinci ani a activat exclusiv în mediul privat, ca expert management sanitar. A oferit servicii de consultanţă în management sanitar şi informatică medicală pentru mai multe firme. Astfel a şi ajuns, în urmă cu patru ani, la Arad, unde a realizat Strategia de Dezvoltare a Spitalului Judeţean şi unde a cunoscut-o pe cea care avea să-i devină soţie (medic epidemiolog în cadrul spitalului). De un an de zile a devenit… arădean.

La o zi după numirea în funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş ne-a declarat că principalul său obiectiv este acela de a organiza managementul instituţiei. „Primul lucru pe care trebuie să îl facem este acela de a prioritiza acţiunile principale. Scopul este ca toate aceste acţiuni să ducă la limitarea infecţiei cu COVID în unităţile medicale şi în comunitate. Împreună cu experţii de la Timişoara ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, încercăm să creăm metodologii şi fluxuri de lucru concrete în aşa fel încât să se întâmple anumite lucruri în sistem” – a declarat Horea Timiş pentru Jurnal arădean/ Aradon.

Întrebat, punctual, despre cazul unui angajat al DSP Arad testat pozitiv la coronavirus, directorul Timiş a refuzat să confirme sau să infirme informaţia, precizând că „nu putem să oferim niciun fel de date în legătură cu astfel de cazuri” şi că „până acum, nu am avut nicio şedinţă pe această temă”.

Vorbind la modul general despre cazurile de coronavirus, Horea Timiş a subliniat că „acum e vârful. În următoarele două săptămâni vom avea cazuri în creştere. Acum încep două-trei săptămâni de foc.” Directorul DSP Arad a mai menţionat faptul că „numărul cazurilor care vor apărea e direct proporţional cu capacitatea de testare”.

sursa: aradon.ro arq.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat de 38 de ani, din Abrud, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de către polițiști Un bărbat de 38 de ani, din Abrud, este suspectat de polițiștii din Abrud că s-ar fi urcat drogat la volan. Este cercetat de oamenii legii. La data de 27 martie 2024, în jurul orei 14.30, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea