Rămâi conectat

Politică Administrație

Horea Timiș: Deși în ultimii 10 ani finanțarea sectorului medical a crescut, calitatea nu a crescut direct proporțional

Ziarul Unirea

Publicat

în

Medicul Horea Timiș a susținut, miercuri, într-o postare pe contul său de Facebook, că deși în ultimii ani finanțarea sectorului medical a crescut, calitatea nu a crescut directot proporțional.

”O analiză succintă arată ca finanțarea in ultimii zece ani a crescut de cel putin 8-10 ori în sectorul medical din Romania. Comparativ nivelul de calitate nu a crescut direct proporțional cu finanțarea. Acest lucru ne arată că o infuzie de bani respectiv posibila crestere a PIB la sănătate de la 4% la 6% sau chiar la 9% nu va avea un impact major asupra calitatii serviciilor medicale.

Care ar fi concluzia? Daca bugetul sănătății s-ar reduce de 8-10 ori nu ar scadea foarte mult calitatea actului medical. :-)))

Si atunci unde sunt banii? Nivelul pierderilor din sănatate prin lipsa optimizarii si lipsa proceselor este mai mare decat randamentul pozitiv a serviciilor de sănătate. Prin urmare nu banii sunt cei care aduc cresterea de calitatea in sectorul medical cum multi gândesc in mod primitiv tipic pentru est-europeni. Optimizarea proceselor, dezvoltarea modelelor de îmbunătățire continuă, calitatea personalului analizele cost-eficienta-eficacitate-beneficiu sunt instrumentele care fac diferența majoră.

Investind în spitale fără sa dezvolti cele de mai sus ajungi la fel si peste zece ani cu nivelul de calitate. Doua, trei, cinci spitale regionale nu va face sa crească calitatea actului medical.

Metodele de analiza optimizare si imbunatatire continua atat pe verticala cat si pe orizontala vor face diferenta.Este nevoie de o abordare bazată pe analiza. Cand cineva…va intelege..si nu va fi prea târziu..sau cand sistemul va fi…

Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat – definiţie celebră de Albert Einstein”, a scris Horea Timiș pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea