Horațiu Florea, PRO România Alba: Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici. Banii din programele naționale de sănătate vor fi folosiți de spitalele private!

Modificarea unui alineat din legea sănătății, prin ordonanță de guvern, liberalizează complet accesul spitalelor și clinicilor private la fondurile pentru programele naționale de sănătate.

Sume de zeci de milioane de euro vor putea să plece spre privat, acolo unde de cele mai multe ori pacienții scot din buzunar coplată proporțională cu valoarea decontării.

Acest nou tip de privatizare a unor programe de zeci de milioane de euro nu va face decât să accentueze decalajul între accesul celor bogați și al celor săraci la serviciile de sănătate.

Programele derulate de CNAS sunt o foarte importantă sursă de venit pentru spitalele publice. Dacă spitalele private sunt orientate spre maximizarea profitului, programele sunt însă menite tocmai să sprijine pacienții care nu și-ar permite din propriul buzunar tratament extrem de scumpe: precum intervenții cardiovasculare sau tratamente de cancer.

PRO România, singurul partid care mai reprezintă sânga în România, nu poate rămâne pasiv la un asemenea abuz. Avem responsabilitatea de a apăra egalitatea de șanse a tuturor cetățenilor în ceea ce privește accesul la sănătate.

Tocmai de aceea, Victor Ponta, a anunțat că partidul PRO România ar putea iniția o moțiune de cenzură în cazul în care Guvernul Orban privatizează programele naționale de sănătate.

Este momentul să tragem un semnal de alarmă drastic! O politică de dreapta nu presupune generarea de profit privat în domenii precum sănătatea, educația sau armata! Aceste domenii sunt și trebuie să rămână drepturi fundamentale ale omului, și nu o piață, așa cum o înțeleg liberalii.

Pentru ca România să ajungă la progres, fiecare cetățean are nevoie de sănătate, educație și libertate pentru a putea deveni membru activ și productiv al societății.

Horațiu Florea, coordonator PRO România Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...