Rămâi conectat

Actualitate

Hârtia va deveni istorie la Registrul Comerțului. Proiect pe fonduri europene, implementat de administrația centrală, la nivel național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul ședinței de azi a Guvernului României, prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că se dorește accesarea de fonduri europene pentru digitalizarea Oficiului Național al Registrului Comerțului, astfel încât să se reducă numărul de documente în format hârtie, timpul petrecut la ghișee și termenele de soluționare a diferitelor cereri.

„În şedinţa de Guvern de astăzi facem încă un pas pentru încurajarea iniţiativei private, prin măsuri de reducere a timpului necesar pentru înregistrarea unei firme în Registrul Comerţului.

La iniţiativa Ministerului Justiţiei, vom aproba prin Hotărâre de Guvern cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului de investiţii «Sistemul electronic integrat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului»”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit premierului, prin acest proiect, în valoare totală de aproape 190 milioane de lei, finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului îşi va extinde serviciile digitale oferite. „Astfel, se va constitui un portal public de interacţiune electronică cu clienţii, care va avea beneficii importante pentru cetăţeni şi mediul de afaceri.

Mă refer la eliminarea numărului de documente prezentate în format de hârtie, reducerea timpului de soluţionare a cererilor depuse şi furnizarea online a serviciilor, cheltuieli mai mici pentru multiplicarea şi legalizarea unor acte, reducerea timpului petrecut la ghişeu şi a deplasărilor la diferite instituţii”, a precizat Viorica Dăncilă.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea