Ziarul Unirea

Hârtia va deveni istorie la Registrul Comerțului. Proiect pe fonduri europene, implementat de administrația centrală, la nivel național

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În cadrul ședinței de azi a Guvernului României, prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că se dorește accesarea de fonduri europene pentru digitalizarea Oficiului Național al Registrului Comerțului, astfel încât să se reducă numărul de documente în format hârtie, timpul petrecut la ghișee și termenele de soluționare a diferitelor cereri.

„În şedinţa de Guvern de astăzi facem încă un pas pentru încurajarea iniţiativei private, prin măsuri de reducere a timpului necesar pentru înregistrarea unei firme în Registrul Comerţului.

ELIT

La iniţiativa Ministerului Justiţiei, vom aproba prin Hotărâre de Guvern cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului de investiţii «Sistemul electronic integrat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului»”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit premierului, prin acest proiect, în valoare totală de aproape 190 milioane de lei, finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului îşi va extinde serviciile digitale oferite. „Astfel, se va constitui un portal public de interacţiune electronică cu clienţii, care va avea beneficii importante pentru cetăţeni şi mediul de afaceri.

Mă refer la eliminarea numărului de documente prezentate în format de hârtie, reducerea timpului de soluţionare a cererilor depuse şi furnizarea online a serviciilor, cheltuieli mai mici pentru multiplicarea şi legalizarea unor acte, reducerea timpului petrecut la ghişeu şi a deplasărilor la diferite instituţii”, a precizat Viorica Dăncilă.

sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419