Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

HARTA salariilor pe județe. Un angajat din Alba are un salariu mediu de 2002 lei net pe lună. Cât câștigă clujenii sau bucureștenii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un angajat din Alba are un salariu mediu net de 2.002 lei pe lună, aproximativ 85% din media de la nivel național, de 2.363 de lei, arată datele centralizate de Ziarul Financiar pe baza informaţiilor de la Insti­tu­tul Naţional de Statistică. În comparație cu anul trecut, în județul Alba salariile angajaților au crescut cu 11%, în timp ce la nivel național a fost o creștere în medie de 15%.

Prima în topul celor mai mari salarii se află capitala, urmată de Cluj-Napoca.

Angajaţii din Bucureşti câştigă, în medie, peste 3.000 de lei net pe lună, cu aproape 30% mai mult decât nivelul salarial al unui angajat care primeşte salariul mediu pe economie (de 2.360 de lei net în luna mai a acestui an).

Pe locul doi în top se află Clujul, unde un salariat câștigă, în medie, 2.684 de lei net pe lună.

La polul opus este situaţia angajaţilor din Teleorman, care au cele mai mici salarii din România, de numai 1.720 de lei net, la jumătate faţă de bucureşteni şi cu 27% sub media naţională.

Nivelul salarial pe judeţe ilus­trea­ză două tipologii de zone din Ro­mâ­nia: unele dezvoltate, concentrate în ju­rul a 5-6 oraşe mari plus zonele li­mi­tro­fe, unde majoritatea anga­jaţilor lu­cre­ază la privat şi câştigă peste ni­velul sa­lariului minim pe economie, şi unele slab dezvoltate, unde există foar­te pu­ţini angajaţi dintre care cei mai mulţi lu­crează la stat sau pe sala­riul minim, spun consultanţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

27 Martie: Ziua mondială a teatrului

Bogdan Ilea

Publicat

în

27 Martie: Ziua mondială a teatrului La 27 martie, artiştii şi publicul din toată lumea celebrează ziua mondială a teatrului. Aniversată în fiecare an , a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), iar din 1962, a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea