HARTA salariilor pe județe. Un angajat din Alba are un salariu mediu de 2002 lei net pe lună. Cât câștigă clujenii sau bucureștenii

Paul Voicu - Primar 2020

Un angajat din Alba are un salariu mediu net de 2.002 lei pe lună, aproximativ 85% din media de la nivel național, de 2.363 de lei, arată datele centralizate de Ziarul Financiar pe baza informaţiilor de la Insti­tu­tul Naţional de Statistică. În comparație cu anul trecut, în județul Alba salariile angajaților au crescut cu 11%, în timp ce la nivel național a fost o creștere în medie de 15%.

Prima în topul celor mai mari salarii se află capitala, urmată de Cluj-Napoca.

ELIT

Angajaţii din Bucureşti câştigă, în medie, peste 3.000 de lei net pe lună, cu aproape 30% mai mult decât nivelul salarial al unui angajat care primeşte salariul mediu pe economie (de 2.360 de lei net în luna mai a acestui an).

Pe locul doi în top se află Clujul, unde un salariat câștigă, în medie, 2.684 de lei net pe lună.

Mihail David - 2020

La polul opus este situaţia angajaţilor din Teleorman, care au cele mai mici salarii din România, de numai 1.720 de lei net, la jumătate faţă de bucureşteni şi cu 27% sub media naţională.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Nivelul salarial pe judeţe ilus­trea­ză două tipologii de zone din Ro­mâ­nia: unele dezvoltate, concentrate în ju­rul a 5-6 oraşe mari plus zonele li­mi­tro­fe, unde majoritatea anga­jaţilor lu­cre­ază la privat şi câştigă peste ni­velul sa­lariului minim pe economie, şi unele slab dezvoltate, unde există foar­te pu­ţini angajaţi dintre care cei mai mulţi lu­crează la stat sau pe sala­riul minim, spun consultanţii.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...