Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

HARTA| Localitățile din județul Alba care ar putea fi pasibile de CARANTINARE. Cum se decide instituirea și care sunt măsurile adoptate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Localitățile din județul Alba care ar putea fi pasibile de CARANTINARE. Cum se decide instituirea și care sunt măsurile adoptate

La nivelul județului Alba, nouă localități au șanse mari de a intra în carantină, unul din factorii pentru instituirea carantinei a fost atins, adică incidența peste 6 cazuri de infectare raportat la mia de locuitori.

Bucium, Cenade, Cricău, Galda de Jos, Ighiu, Mihalț, Sălciua, Valea Lungă, Vințu de Jos sunt localitățile care care ar putea intra în carantină, sub hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat deja măsura carantinării Muncipiului Alba Iulia și a altor 5 localități, prin care se impun o serie de restricții mai drastice pentru combaterea și prevenirea răspândirii coronavirusului.

Măsura carantinării va fi instituită, inițial, pentru o perioadă de 14 zile, perioadă în care este interzisă intrarea sau ieșirea din zona de carantină prin alte căi decât cele deschise circulației publice, precum drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.

Este interzisă deplasarea sau staționarea persoanelor în spații publice, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza unei declarații pe propria răspundere.

O altă măsură impusă prin instituirea carantinării este limitarea programului de lucru a magazinelor, activitatea acestora desfășurându-se în intervalul orar 05:00 – 20:00.

Centrele comerciale de tip Mall, își vor suspenda temporar activitatea în zilele de sâmbătă și duminică, pe toată durata carantinării.

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a explicat faptul că „măsura carantinării nu se instaurează doar în baza incidenței. Incidența localităților este doar un factor din cei 14 care se iau în calcul, conform metodologiei.

Criteriile majore, vizate de metodologie, pentru stabilirea măsurii de carantinare sunt trendul crescător, rata de infectare la mia de locuitori, ponderea majoritară a cazurilor în comunitate, ponderea populației peste 65 de ani, capacitatea de a face față anchetelor epidemiologice, personal sanitar insuficient în unitățile sanitare, grad de ocupare a paturilor, populația din zona afectate este sau nu compliantă la regimul de izolare la domiciliu.

Criteriile minore sunt numărul mediu de familii dintr-o localitate, magazine pentru aprovizionarea populației, farmaciile din localitate, drumurile naționale care traversează localitatea, resurse umane la nivelul forțelor MAI și dotarea spitalului din localitate sau cel care deservește localitatea.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea