Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

”Hai s-o facem verde!”. Liga Tinerilor Ecologişti de la poalele Drăganei vrea să împădurească dealurile Cugirului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sub genericul ,,Fii voluntar ECOlogist! Hai s-o facem verde’’ Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Cugir (LTCOR) și-a propus un proiect în cadrul căruia dorește să planteze pe dealurile Cugirului puieți de arbori, având în vedere că pe unele locuri au loc alunecări de teren.

braziÎnfiinţată în 1990, organizația de la poalele Drăganei și-a propus, după o absenţă de 8 ani să reia anumite acţivităţi şi să organizeze acțiuni de voluntariat pe plan social, ecologic, şi să ia parte la anumite evenimente cu caracter religios, cultural, de educare și informare, menite să conducă la promovarea valorilor tradiționale și culturale românești-.

,,Dorim să facem bucurii și să venim în întâmpinarea nevoilor celor care duc o viață mai grea ca a noastră (bătrâni și copii) prin implicarea în diverse acțiuni umanitare de strângere de fonduri și vizite la azile și case de copii’’, ne-a declarat prof. Adina Iacob-preşedinta Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Cugir .

Ea susţine ca tinerii pasionaţi de artă, cultură, spiritualitate, istorie, etnografie și frumos trebuie să aibă oportunitatea de a se afirma, informa și a relaționa unii cu alții, prin organizarea de tabere la nivel național gratuite de fotografie, film, etnografie, excursii în locuri cu însemnătate istorică.

,,Pentru că avem o țară frumoasă, dorim să fie mai curată, de aceea, dezvoltăm conștiința ecologică a tinerilor și organizăm acțiuni de voluntariat de ecologizare, valorificând eco-turistic mediul montan. Proiectul pe care l-am început acum: Fii voluntar ECOlogist! Hai s-o facem verde! -prima ediţie, este un proiect iniţiat de Liga Studenţilor din Timişoara, Liga Studenţilor din Cluj, la care ne-am alăturat şi noi, hotărând că ar fi frumos să plantăm şi pe dealurile Cugirului puieţi,, susține Adina Iacob.

Potrivit președintei LTCOR, proiectul demarat în Cugir se face în parteneriat cu Primăria Orașului Cugir şi Ocolul Silvic Cugir.

,,Prin activitatea aceasta de plantare am dorit să facem ceva pentru comunitatea oraşului, dar şi să dezvoltăm tinerilor o conştiintă ecologică şi gustul munca în folosul pentru comunităţii’’, ne-a mai spus presedinta ligii tinerilor cugireni.

Potrivit organizatorilor, acţiunea va fi organizată luni, 6 aprilie, locul de întâlnire al tinerilor fiind în faţa Colegiului Naţional ,,David Prodan’’ Cugir, începând cu ora 15.00. Tel contact: 0727.507.922.

Constantin Predescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

1 mai 2024: Fanfara din Petrești vestește primăvara. Atelier de împodobire a bicicletelor și spectacol de dansuri

Bogdan Ilea

Publicat

în

1 mai 2024: Fanfara din Petrești vestește primăvara. Atelier de împodobire a bicicletelor și spectacol de dansuri Fanfara din Petrești continuă tradiția de 145 de ani de vestire a primăverii. De 1 mai, la ora 10:30, tinerii sunt așteptați în fața Căminului Cultural din Petrești pentru a da startul activităților care anunță sosirea primăverii. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea