Hai ca se poate! DOAR 3 câini au fost eutanasiaţi în luna februarie în adăpostul public din Alba Iulia
*Au fost sterilizaţi doar câinii preluaţi spre adopţie – cheltuielile din bugetul local au scăzut cu 40% *Se lucrează intens la programul de promovare a adopţiilor
După o perioadă destul de lungă în care am criticat modul în care administraţia locală a gestionat problema câinilor maidanezi din oraş, deoarece am considerat că se pot găsi şi soluţii alternative la eutanasierea în masă a animalelor capturate, iată că a venit vremea să scriu şi despre lucruri bune!
Se pare că există, totuşi, dorinţa de a ne îndrepta spre măsurile constructive practicate în alte ţări, astfel că municipiul Alba Iulia ar putea ajunge şi din acest punct de vedere cu un pas mai aproape de Europa, comparativ cu alte oraşe.
Din păcate mai este mult de muncit, atât pentru a-i convinge pe unii stăpâni că înmulţirea necontrolată a câinilor şi abandonarea lor în stradă este o dovadă de lipsă de civilizaţie, un potenţial pericol pentru cetăţeni şi o condamnare sigură la moarte pentru acele animale, dar şi pentru mobilizarea celor care au posibilităţi, să adopte un câine din adăpost şi să-l îngrijească.
Important este, însă, că la Alba Iulia s-a făcut primul pas: în luna februarie, din cei 51 de câini capturaţi doar 3 au fost eutanasiaţi (pe motiv de boală) şi au fost sterilizaţi doar câinii rezervaţi sau daţi pentru adopţie, astfel că suma plătită de administraţia locală pentru capturare, îngrijire şi tratamente medicale s-a redus cu 40% (de la peste 12.000 de lei în luna ianuarie, la 7.500 de lei în februarie).
Vestea proastă este că au fost adoptaţi numai 3 câini iar locurile din adăpost sunt, totuşi, limitate. Reprezentanţii administraţiei locale lucrează intens la programul de promovare a adopţiilor şi la stabilirea condiţiilor în care se vor face adopţiile la distanţă, însă este nevoie şi de implicarea cetăţenilor care pot lua câini acasă, astfel încât să nu fie nevoie să se elibereze locuri prin eutanasieri pentru următorii câini ce vor fi capturaţi de pe stradă.
De aceea reamintesc faptul că adăpostul public din Alba Iulia se află pe str. Rogozului (în apropiere de fabrica de porţelan Apulum). Programul de vizitare este de luni până vineri, între orele 10.00 – 16.00. Procedura de adopţie este simplă câinii sunt vaccinaţi, deparazitaţi şi sterilizaţi, toate costurile fiind suportate de administraţia locală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea
Alin Tomuș, sociolog: Ideea unui guvern minoritar nu face altceva decât să prelungească instabilitatea Marcel Ciolacu a anunțat recent că PSD se retrage de la guvernare, pe fondul impasului în negocieri, însă social-democrații sunt dispuși să voteze un guvern de dreapta. Sociologul albaiulian, Alin Tomuș, și-a exprimat opinia referitor la contextul politic actual, afirmând că, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 2 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 7 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi