Rămâi conectat

Politică Administrație

Hai ca se poate! DOAR 3 câini au fost eutanasiaţi în luna februarie în adăpostul public din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Au fost sterilizaţi doar câinii preluaţi spre adopţie – cheltuielile din bugetul local au scăzut cu 40% *Se lucrează intens la programul de promovare a adopţiilor

După o perioadă destul de lungă în care am criticat modul în care administraţia locală a gestionat problema câinilor maidanezi din oraş, deoarece am considerat că se pot găsi şi soluţii alternative la eutanasierea în masă a animalelor capturate, iată că a venit vremea să scriu şi despre lucruri bune!

Se pare că există, totuşi, dorinţa de a ne îndrepta spre măsurile constructive practicate în alte ţări, astfel că municipiul Alba Iulia ar putea ajunge şi din acest punct de vedere cu un pas mai aproape de Europa, comparativ cu alte oraşe.

Din păcate mai este mult de muncit, atât pentru a-i convinge pe unii stăpâni că înmulţirea necontrolată a câinilor şi abandonarea lor în stradă este o dovadă de lipsă de civilizaţie, un potenţial pericol pentru cetăţeni şi o condamnare sigură la moarte pentru acele animale, dar şi pentru mobilizarea celor care au posibilităţi, să adopte un câine din adăpost şi să-l îngrijească.

Important este, însă, că la Alba Iulia s-a făcut primul pas: în luna februarie, din cei 51 de câini capturaţi doar 3 au fost eutanasiaţi (pe motiv de boală) şi au fost sterilizaţi doar câinii rezervaţi sau daţi pentru adopţie, astfel că suma plătită de administraţia locală pentru capturare, îngrijire şi tratamente medicale s-a redus cu 40% (de la peste 12.000 de lei în luna ianuarie, la 7.500 de lei în februarie).

Vestea proastă este că au fost adoptaţi numai 3 câini iar locurile din adăpost sunt, totuşi, limitate. Reprezentanţii administraţiei locale lucrează intens la programul de promovare a adopţiilor şi la stabilirea condiţiilor în care se vor face adopţiile la distanţă, însă este nevoie şi de implicarea cetăţenilor care pot lua câini acasă, astfel încât să nu fie nevoie să se elibereze locuri prin eutanasieri pentru următorii câini ce vor fi capturaţi de pe stradă.

De aceea reamintesc faptul că adăpostul public din Alba Iulia se află pe str. Rogozului (în apropiere de fabrica de porţelan Apulum). Programul de vizitare este de luni până vineri, între orele 10.00 – 16.00. Procedura de adopţie este simplă câinii sunt vaccinaţi, deparazitaţi şi sterilizaţi, toate costurile fiind suportate de administraţia locală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea