Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Guvernul Tudose: De la 1 august, angajatorii vor fi nevoiți să achite contribuţiile la pensii (CAS) şi sănătate (CASS) la nivelul salariului minim pentru toţi angajaţii, inclusiv pentru cei cu normă parţială

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cabinetul Tudose ar urma să introducă, de la 1 august, o măsură obligatorie la care vor fi supuși toți angajatorii din România. Mai exact, de la această dată, angajatorii vor fi nevoiți să achite contribuţiile la pensii (CAS) şi sănătate (CASS) la nivelul salariului minim pentru toţi angajaţii, inclusiv pentru cei cu normă parţială. Măsura este inclusă în noul program de guvernare.

„Începând cu 1 august 2017, vom pune în aplicare două măsuri înscrise în Programul de Convergenţă transmis la UE”, se arată în program.

Una dintre acestea vizează: „asigurarea plăţii de către angajator a contribuţiei pentru pensii şi sănătate la nivelul salariului minim pentru toţi salariaţii, inclusiv pentru cei cu timp parţial de lucru şi cei cu plata în acord, în scopul protejării şi acestor categorii de salariaţi prin prisma drepturilor de pensii şi de ocrotire a sănătăţii”, informează Adevărul.

Asta ar însemna ca, începând cu 1 august, chiar dacă un angajat lucrează cu normă parţială – deci sub 40 de ore pe săptămână, angajatorul să îi achite contribuţii la pensii şi sănătate cât pentru un salariat care lucrează cu normă întreagă, adică 40 de ore pe săptămână.

Conform sursei citate, măsura făcea parte şi din programul de guvernare al Guvernului Grindeanu, însă ea viza toate contribuţiile sociale, nu doar două dintre ele. La ora actuală, angajatorii sunt obligaţi să achite şase contribuţii sociale pentru salariaţi: sănătate, concedii medicale, accidente de muncă şi boli profesionale, pensii, şomaj, creanţe salariale.

Această măsură a suscitat deja reacții negative pe rețelele de socializare, acolo unde se promovează o petiție împotriva ei.

Potrivit avocatnet.ro, pentru a se aplica din august 2017, Guvernul Tudose ar trebui să decidă prin ordonanţă de urgenţă acest lucru, dat fiind că Parlamentul este în vacanţă în perioada iulie – august 2017 şi nu ar avea cum să fie introdusă prin lege.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea