Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Opinie Dragoș Damian, CEO Terapia: Elitele economice ar trebui să se implice în alegerea președintelui în 2024

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Opinie Dragoș Damian, CEO Terapia: Elitele economice ar trebui să se implice în alegerea președintelui în 2024

Într-o opinie publicată recent, Dragoș Damian, CEO al Terapia, argumentează că elitele economice din România ar trebui să se mobilizeze pentru a influența alegerea Președintelui în 2024, într-un mod similar cu implicarea lor în numirea lui Alexandru Ioan Cuza în 1859. Damian aduce în discuție responsabilitatea mediului de afaceri pentru diverse aspecte ale societății românești, subliniind că acesta ar trebui să se implice mai activ în viața politică și să susțină un candidat la președinție.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CEO-ul Terapia consideră că, începând cu anul 2025, România va întâmpina o perioadă internațională extrem de complicată, iar mediul de afaceri ar trebui să fie conștient de complexitatea situației. În acest context, Damian atrage atenția asupra faptului că politica externă a țării rămâne vulnerabilă, iar lipsa unei strategii clare poate afecta poziționarea României în contextul internațional.

De asemenea, Dragoș Damian acuză mediul de afaceri că este responsabil pentru inechitățile și distorsiunile din sectorul public și privat. El susține că, deși a sesizat aceste probleme și a prevăzut posibilele consecințe negative, mediul de afaceri a rămas pasiv și complice, sperând să obțină avantaje în ultimul moment de la politicieni.

Damian subliniază că mediul de afaceri este responsabil pentru dependența excesivă de importuri în domenii critice precum alimente, medicamente, energie și apărare. În loc să investească în producția internă, mediul de afaceri a preferat să importe, ignorând astfel oportunitatea de a contribui la dezvoltarea economică a țării.

CEO-ul Terapia critică, de asemenea, implicarea mediului de afaceri în sistemul de sănătate și educație, acuzându-l că, în loc să combată politizarea acestor sectoare, a preferat să colaboreze cu instituțiile în scopuri personale.

În concluzie, Dragoș Damian îndeamnă elitele economice să se implice în alegerea viitorului Președinte al României și să sprijine lideri din mediul de afaceri, politic, sportiv sau militar, capabili să schimbe cursul țării până în 2030.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea