Rămâi conectat

Politică Administrație

”Guvernul meu” cumpără fără licitație rachete antitanc din Germania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După modelul lui Adrian Năstase care a făcut achiziții directe de nave și a dat Petromul, OMW-ului, țițeiul, curentul și gazul unor state străine aproape pe gratis, ”Guvernul meu” cumpără în ajun de Crăciun, prin achiziție directă, tancuri din Germania. Se pare că acesta a fost motivul vizitei lui Cioloș la Merkel.

tancuriInteresant este ca pe 11 ianuarie, la mai putin de o saptamana dupa intalnirea lui Ciolos cu cancelarul german Angela Merkel, ceva s-a concretizat – doua contracte semnate intre Romania si o companie germana pentru a cumpara armamanet antitanc, precizeaza linx.crji.org.

Pe data de 11 ianuarie, Compania Națională Romtehnica a anunțat că a semnat atribuirea unui contract firmei Eurospike GmbH, în valoare de 17.910.000 euro, pentru achiziționarea de “mijloace antitanc”, adică rachete ghidate antitanc. Contractul a fost atribuit prin negociere directa pe motiv că produsele pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice.

Aceeasi companie a mai primit un contract, în valoare de 92.719.500 euro, pentru furnizarea de “sisteme rachete antitanc portabile”, tot prin negociere directa.

Un alt detaliu interesant este ca aceste contracte au fost atribuite chiar in ajun de Craciun, pe 24 decembrie, scrie Stiripesurse.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea