Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Guvernul Ciolacu pregătește o serie de creșteri de taxe: Românii cu mai multe locuințe vor încasa cea mai grea „lovitură”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul Ciolacu pregătește o serie de creșteri de taxe: Românii cu mai multe locuințe vor încasa cea mai grea „lovitură”

Guvernul speră să poată convinge Comisia Europeană să relaxeze ținta de deficit bugetar, însă nu este clar dacă oficialii de la Bruxelles vor accepta. De asemenea, ministrul Boloș propune măsuri dure, liderii din cadrul PSD și PNL se tem că vor pierde voturi.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Guvernul Ciolacu ia în calcul o suprataxă pe locuinţele de peste 500.000 de euro. Mai exact, Executivul discută introducerea unei taxe speciale de 1% pentru locuinţele unei persoane care, cumulat, depăşesc suma de 500.000 de euro, a confirmat, pentru ZF, Tănase Stamule, economist implicat în discuţii din partea PNL. El a punctat că măsura este cerută de PSD, iar PNL o respinge şi aduce mai multe argumente.

„Dacă ai un apartament şi ai mai primit moştenire, trebuie să plăteşti impozit suplimentar. Dacă stai într-o casă în centru, primită moştenire, trebuie să plăteşti suplimentar. PNL este total împotrivă. Nu este corect să penalizăm oamenii care au strâns avere, pentru că oamenii deja au fost impozitaţi atunci când şi-au cumpărat acele bunuri”, a declarat Tănase Stamule, pentru ZF.

Practic, toate persoanele fizice care deţin proprietăţi – apartamente, case, terenuri etc. – în valoare mai mare de 500.000 de euro ar trebui să plătească acest supraimpozit.

500.000 de euro este un plafon foarte mic. Două apartamente în Bucureşti pot însemna 500.000 de euro. Ar însemna de la 500-600 de lei, un impozit la 5.000 de euro. Avem centre mari din România unde doar terenul unei case poate fi evaluat la 500.000 de euro, ceea ce ar însemna să dăm oameni mai săraci afară din case şi să se mute oameni mai bogaţi”, a explicat avocatul de business Gabriel Biriş.

Ideea a pornit de la faptul că este nevoie de mai mulţi bani la buget, la venituri, pentru a acoperi gaura bugetară din 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea