Rămâi conectat

Ştirea zilei

Guvernul a decis încetarea mandatului prefectului de Alba, Cornel Murg, ținând cont că împlinește vârsta de pensionare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcției publice de prefect al județului Alba, de către Murg Cornel, decizia fiind luată în ședința de guvern de joi, ținând cont că acesta va împlini vârsta de pensionare.  

Cornel Murg04”Decizia a fost luată în ședința de guvern de joi având în vedere că Murg Cornel fusese numit temporar, prin detașare, în funcţia publică de prefect al județului Alba, pe durata mandatului primarului orașului Cugir, care încetează în data de 19 iunie 2016. De asemenea, s-a ținut cont de faptul că, începând cu 27 iunie a.c., Cornel Murg îndeplinește cumulativ condițiile privind vârsta standard și stagiul  de cotizare pentru pensionare, conform prevederilor Legii nr. 262/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Murg a fost a fost desemnat prefect de Alba, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, în urmă cu circa patru luni, el înlocuindu-l pe Gheorghe Feneșer.

Cornel Murg va împlini 65 de ani în 27 iunie şi, potrivit legii, ar trebui să se pensioneze. Murg nu mai poate reveni în funcţia de subprefect, pe care a ocupat-o până în luna ianuarie, când a fost avansat la conducerea Instituţiei Prefectului în condiţiile demiterii fostului prefect Gheorghe Feneşer. Postul de subprefect a fost ocupat, între timp, de Maria Mihaela Albu, de 41 de ani, care exercită această funcţie din 13 aprilie 2016.

Citește și Maria Mihaela Albu, numită în funcția de subprefect al judeţului Alba

Cornel Murg a absolvit cu Diplomă de licență Institutul Politehnic Cluj-Napoca, Specialitatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini și Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Specialitatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, Profilul Inginerie Manageriala si Tehnologica.

Acesta un Masterat sustinut la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Facultatea de Construcţii de Maşini, in specializarea Tehnologii moderne de fabricaţie a pieselor din materiale plastice și compozite.

De asemenea, a urmat mai multe cursuri de perfecționare: “Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici”; “Pregătire în domeniul protecţiei civile”; “Organizarea și funcţionarea Administraţiei Publice Locale”; „Strategii privind Organizarea și Funcţionarea Administraţiei Publice în unitățile administrative teritoriale”; ”Managementul operaţiunilor de comerţ exterior”; „Managementul în Cooperaţia Mestesugărească”; „Organizarea și conducerea locurilor de muncă”; ”Protecţia proprietăţii industriale”.

În afara perioadei în care a lucrat în Prefectura Alba, Cornel Murg a fost angajat, între anii 1969 – 1988, la Uzina Mecanică Cugir; între 1998 – 2000 a fost preşedinte al Societății Cooperatiste Meșteșugărești „Șurianu” Cugir; între anii 2000 – 2004 a fost viceprimar al orașului Cugir; între anii 2004 – martie 2009 și octombrie 2009 – mai 2012 – din nou preşedinte – Societatea Cooperatistă Meșteșugărească „Șurianu” Cugir.

În plan politic, înainte de a fi numit pe funcția de subprefect, Cornel Murg a fost Președintele Organizației PSD Cugir.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea