Guvernul a aprobat: Salariile personalului medical din reţelele MS, MApN şi MAI vor creşte cu 100 de lei, de la 1 ianuarie 2015

 Ordonanţa de Urgenţă care prevede creşterea cu 100 de lei de la 1 ianuarie 2015 a salariilor personalului din sistemul sanitar aferent reţelelor aflate în subordinea MS, MApN şi MAI a fost aprobată de Guvern,  a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Nicolae Bănicioiu a adăugat că, potrivit unui calcul estimativ, de creşterea salarială anunţată vor beneficia 300 de mii de persoane din reţelele aflate în subordinea celor trei ministere.

“La propunerea Ministerului Sănătății, după negocierile pe care le-am avut cu sindicatele din domeniul Sănătății, astăzi Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind salarizarea personalului din sistemul public sanitar și sistemul public de asistență socială. Practic, începând de la 1 ianuarie 2015 tot personalul din sistemul public sanitar și cel de asistență socială vor beneficia de majorarea de 100 de lei la cuantumul brut al salariilor de bază. Asta înseamnă, practic, tot personalul din Sănătate, indiferent că vorbim aici de cei din subordinea Ministerului Sănătății, rețeaua autorităților locale, dar și rețelele speciale, adică de la MApN și MAI”, a declarat ministrul Sănătății într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Întrebat dacă de creșterea salarială de 100 de lei vor beneficia și cei cu salariul minim de 900 de lei din sistemul sanitar, ministrul Sănătății a precizat că în cazul acestora se va aplica anul viitor o creștere în două etape de 150 de lei, respectiv 75 de lei de la 1 ianuarie 2015 și alți 75 de lei de la 1 iulie 2015.

“Pentru cei care au salariul minim noi prevedem o creștere în două trepte. De la 1 ianuarie va fi creșterea de 75 de lei, iar de 1 iulie va fi încă 75 de lei. Deci ei vor beneficia de 150 de lei, astfel încât creșterea de 100 de lei va fi numai pentru cei care nu beneficiază de această creștere de 150 de lei. Creșterea se referă la toți cei 300 de mii de membri ai sistemului, luând în calcul și creșterea salariului minim”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Sursa: agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...