Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

GUVERN: Ordonanţa ce permite primăriilor sa decidă majorarea impozitelor locale, adoptată în această săptamană

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biroul de presă al Guvernului României a anunţat ieri că în urma Ordonanţei ce urmeaza sa fie adoptată în această saptamană, primăriile vor putea să decidă singure dacă taxele si impozitele locale vor fi majorate sau nu.

Comunicatul Executivului vine să clarifice puţin lucrurile, după ce subiectul dărilor a creat o confuzie generală la nivelul administraţiilor locale din ţară.
Codul Fiscal prevede ca, o data la 3 ani, se actualizeaza nivelurile impozitelor si taxelor locale, tinand cont de evolutia ratei medii a inflatiei de la ultima indexare, prin Hotarare de Guvern initiata in comun de Ministerul Finantelor Publice si de Ministerul Administratiei si Internelor.

Valoarea taxelor si impozitelor locale a fost astfel actualizată cu rata inflaţiei din perioada 2010-2012, rezultând o majorare de 16,05% incepand din 2013.

„In sedinta de Guvern din data de 4 ianuarie 2013 a fost pregatit textul Ordonantei pentru modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale (ordonanta caree oferă libertatea autoritatilor locale sa nu majoreze taxele si impozitele locale – n.red.).

Ordonanta nu a putut fi insa adoptata din cauza faptului ca presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare decat dupa desfasurarea sedintei de Guvern. Mai mult, legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare intra in vigoare la 3 zile dupa data publicarii in Monitorul Oficial. Din acest motiv, Ordonanta privind modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale va fi adoptata in cadrul sedintei de Guvern din aceasta saptamana”.

Comunicatul de presă al Guvernului, publicat pe site-ul instituţiei gov.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea