Grupul V.E.R.D.E din județul Alba a lansat proiectul -Viziune, Resurse, Determinare, Energie pentru mediu, pentru toţi!
Grupul informal de tineri „V.E.R.D.E.”, compus din elevi și studenți voluntari ai diferitelor organizații non-guvernamentale din județ, a lansat în luna august proiectul “Viziune, Entuziasm, Resurse, Determinare, Energie pentru mediu, pentru toţi!”, care vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii tinerilor din judeţul Alba prin promovarea alternativelor de petrecere a timpului liber într-un mediu curat şi sănătos.
Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, în cadrul programului Tineret în Acţiune, acţiunea 1.2. – Iniţiative ale Tinerilor.
„Membrii echipei de implementare a proiectului și-au propus creşterea gradului de conştientizare a tinerilor cu privire la necesitatea dobândirii unui stil de viaţă sănătos prin desfăşurarea de activităţi în aer liber și îmbunătățirea cunoștințelor acestora cu privire la potenţialul turistic neexploatat din judeţul Alba – în particular cu privire la Ţara Moţilor şi Munţii Trascăului, subliniind importanţa necesar a fi acordată turismului rural. Pentru ca atingerea obiectivelor să fie posibilă, în proiectul „V.E.R.D.E. pentru mediu, pentru toți!” au fost atrași parteneri care activează în domenii diferite însă, care, sunt uniți de un țel comun: acela de a crea o societate mai bună, formată din tineri minunați, inspirați și responsabili. Parteneriatele încheiate cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia și Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Câmpeni oferă oportunitatea dezvoltării tinerilor implicați în proiect prin sprijinul oferit și resursele puse la dispoziție. Mai mult, tinerii implicați în proiectul „V.E.R.D.E. pentru mediu, pentru toți!” vor fi sprijiniți în desfășurarea activităților lor de către asociații și organizații partenere, precum Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural (filiala Alba), Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociaţia Pro Tinereţe și Centrul Judeţean de Voluntariat Alba.
Printre activitățile proiectului se includ campanii de ecologizare, de informare şi de conştientizare a tinerilor cu privire la necesitatea demarării activităţiilor ce vizează protejarea şi promovarea mediului înconjurător. Metodele care vor fi folosite în derularea acestor activităţi aparțin educației non-formale și se vor baza pe participarea activă a tinerilor implicați”, se arată într-un comunicat remis presei de coordonatorii proiectului.
“Prin realizarea acestui proiect, dorim să conștientizăm tinerii cu privire la importanţa mediului înconjurător în viaţa fiecăruia și, totodată, să le insuflăm dorinţa de a-și petrece timpul liber în natură; mai mult, dorim ca acţiunea întreprinsă de noi astăzi să se cristalizeze prin continuitate şi, implicit, prin iniţiativa lor de mâine”, spune Alisa Drăgoi, coordonatoarea proiectului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Ştirea zileiacum 3 zile
Ziarul „Unirea” din Alba Iulia angajează REDACTORI pentru ediția online. Cerințe și responsabilități
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
MESAJE de HALLOWEEN 2024. SMS-uri, felicitări, statusuri, mesaje amuzante, înfricoșătoare și mesaje în limba engleză de HALLOWEEN
-
Ştirea zileiacum 15 ore
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Sportacum o zi
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Halloween în limba engleză. Texte pentru Sms-uri și urări „înfricoșătoare”
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
29 octombrie, Ziua Internațională a Internetului. România a intrat în era internetului în 1999