Rămâi conectat

Cultură Educație

Grupul V.E.R.D.E din județul Alba a lansat proiectul -Viziune, Resurse, Determinare, Energie pentru mediu, pentru toţi!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupul informal de tineri „V.E.R.D.E.”, compus din elevi și studenți voluntari ai diferitelor organizații non-guvernamentale din județ, a lansat în luna august proiectul  “Viziune, Entuziasm, Resurse, Determinare, Energie pentru mediu, pentru toţi!”, care vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii tinerilor din judeţul Alba prin promovarea alternativelor de petrecere a timpului liber într-un mediu curat şi sănătos.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, în cadrul programului Tineret în Acţiune, acţiunea 1.2. – Iniţiative ale Tinerilor.

„Membrii echipei de implementare a proiectului și-au propus creşterea gradului de conştientizare a tinerilor cu privire la necesitatea dobândirii unui stil de viaţă sănătos prin desfăşurarea de activităţi în aer liber și îmbunătățirea cunoștințelor acestora cu privire la potenţialul turistic neexploatat din judeţul Alba – în particular cu privire la Ţara Moţilor şi Munţii Trascăului, subliniind importanţa necesar a fi acordată turismului rural. Pentru ca atingerea obiectivelor să fie posibilă, în proiectul „V.E.R.D.E. pentru mediu, pentru toți!” au fost atrași parteneri care activează în domenii diferite însă, care, sunt uniți de un țel comun: acela de a crea o societate mai bună, formată din tineri minunați, inspirați și responsabili. Parteneriatele încheiate cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia și Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Câmpeni oferă oportunitatea dezvoltării tinerilor implicați în proiect prin sprijinul oferit și resursele puse la dispoziție. Mai mult, tinerii implicați în proiectul „V.E.R.D.E. pentru mediu, pentru toți!” vor fi sprijiniți în desfășurarea activităților lor de către asociații și organizații partenere, precum Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural (filiala Alba), Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Asociaţia Pro Tinereţe și Centrul Judeţean de Voluntariat Alba.

Printre activitățile proiectului se includ campanii de ecologizare, de informare şi de conştientizare a tinerilor cu privire la necesitatea demarării activităţiilor ce vizează protejarea şi promovarea mediului înconjurător. Metodele care vor fi folosite în derularea acestor activităţi aparțin educației non-formale și se vor baza pe participarea activă a tinerilor implicați”, se arată într-un comunicat remis presei de coordonatorii proiectului.

“Prin realizarea acestui proiect, dorim să conștientizăm tinerii cu privire la importanţa mediului înconjurător în viaţa fiecăruia și, totodată, să le insuflăm dorinţa de a-și petrece timpul liber în natură; mai mult, dorim ca acţiunea întreprinsă de noi astăzi să se cristalizeze prin continuitate şi, implicit, prin iniţiativa lor de mâine”, spune Alisa Drăgoi, coordonatoarea proiectului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea