Rămâi conectat

Ştirea zilei

Grigore Vieru, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, la 87 de ani de la naștere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Grigore Vieru, omagiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, la 87 de ani de la naștere

Luni, 14 februarie 2022, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propun publicului o serie de momente dedicate poetului și eseistului Grigore Vieru, de la a cărui naștere se împlinesc 87 de ani.

Acestea pot fi urmărite online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 08.00. Doritorii pot participa fizic la momentul depunerii de flori, la bustul autorului, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, la ora 12.00, cu respectarea normelor în vigoare privind prevenirea răspândirii pandemiei Covid-19.

Pentru informații complete despre viața și opera acestui promotor consecvent al idealurilor naționale ale românilor din stânga Prutului, care a luptat pentru oficializarea limbii române în Basarabia și pentru reunirea ei cu Patria-mamă, pe care am avut onoarea să-l avem ca oaspete în numeroase ocazii, vă așteptăm pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Programul pregătit de echipa Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” cuprinde informații documentate în colecțiile bibliotecii, curiozități, articole de ziar care l-au avut ca subiect, expoziții și recomandări de carte, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

„În literatura română postbelică, poetul Grigore Vieru este mesagerul Basarabiei victimizate. Prin el s-a aflat că lumea românească dintre Prut și Nistru, intrată sub ocupație sovietică, n-a sucombat, continuând să-și vorbească limba și să scrie românește. […] Poezia lui Grigore Vieru are un ton și un univers propriu, obsesiile și sugestiile lui. Derutanta simplitate a mijloacelor ascunde sensuri grave.

Poetul s-a prezentat adesea pe sine ca purtător al mărturisirii unei suferințe nespuse și a unei lacrimi imense, care a spălat sufletele chinuite ale concetățenilor săi. Poezia lui este expresia subtilă a acestei lacrimi enorme. Poetul nu vrea să fie mai mult decât un exponent, prezentându-se mereu cu decentă umilință.”, scria contemporanul poetului, jurnalistul, scriitorul și criticul literar Mihai Ungheanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea