Rămâi conectat

Actualitate

GREVA profesorilor din România: Se caută soluţii privind încheierea situaţiilor şcolare la clasele a XII-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

GREVA profesorilor din România: Se caută soluţii privind încheierea situaţiilor şcolare la clasele a XII-a

Ministerul Educaţiei anunţă pentru astăzi o întâlnire cu reprezentanţii elevilor, ai părinţilor şi ai sindicatelor, pentru a găsi soluţii privind încheierea situaţiilor şcolare la clasele a XII-a, scrie Rador.

Secretarul de stat Sorin Ion a declarat la Radio România Actualităţi că prioritară este în acest moment organizarea la termen a examenului de Bacalaureat. El nu a exclus, însă, modificarea acestor date dacă nu se ajunge la un consens. Mai multe detalii pe această temă în radiojurnalul orei 10:00.

Elevii ar fi trebuit să se întoarcă în clase marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii, dar școlile vor rămâne închise din cauza grevei generale. Sindicatele din învățământ au respins toate propunerile făcute până acum de Guvern, iar acțiunea de protest intră în a treia săptămână. Secretarul general FSLI, Cornelia Popa Stavri care este și profesoară a declarat la Euronews România că liderii sindicali vor continua și marți greva declanșată în urmă cu trei săptămâni.

”Semnalul pe care-l avem de la colegii noștri lideri de sindicat este că greva continuă și mâine (n.red – marți). Deci noi ne menținem procentul de lucru, fără nicio discuție. Mâine (n.red – marți) este o zi de lucru, mâine (n.red – marți) sperăm ca Guvernul să respecte articolul 162 din legea Dialogului Social care spune foarte clar ca în timpul grevei părțile au obligația de a continua negocierile în vederea soluționării revendicărilor care formează obiectul conflictului colectiv de muncă”, a menționat Cornelia Popa Stavri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea