Greşeli care vă pot costa scump, la plajă
Pentru că temperaturile din termometru au crescut simțitor, cei mai mulți dintre dumneavoastră optează pentru statul la plajă și până la această oră trebuie să fi devenit clar pentru toată lumea că din bagaj nu trebuie să lipsească loțiunea de protecție solară.
De fapt, ea nu trebuie să lipsească, în aceste zile, nici de pe pielea celor care se aventurează afară, la soare. Încă nu toți știm cum să o utilizăm corect și prin urmare facem greșeli care ne pot costa scump ulterior, căci nu e nimic mai scump pe lumea asta decât sănătatea. În topul erorilor se află economia în ceea ce privește cantitatea de cremă aplicată. Când ne expunem la soare este foarte important să folosim suficientă cremă pentru a ne acoperi și hidrata cât mai bine pielea.
Dacă nu aplicăm cantitatea corectă de cremă cu SPF, nu vom fi protejați corespunzător. Dermatologii recomandă pentru față o cantitate egală cu un ban de 10 bani iar pentru corp, două păhărele pline de tip shot. Acestea trebuie aplicate cu 20 de minute înainte de expunerea la soare și nu abia după ce am ajuns la locul de plajă, așa cum o facem cei mai mulți dintre noi. Ignorăm apoi anumite zone ale corpului, altă greșeală. Pentru protecția părului și a scalpului există spray-uri speciale. Indicată este și folosirea accesoriilor tip pălărie de soare, bandană, șapcă. Nu uitați de urechi, care sunt la fel de prețioase ca orice altă zonă a corpului și nici de buze. Pentru ele există produse speciale de tipul balsamului de buze cu factor de protecție.
Ignorăm spre defavoarea noastră și medicamentele care cresc sensibilitatea la razele soarelui. Pastilele pentru tensiune, anticoncepționalele și anumite tipuri de antibiotic pot să ne facă vulnerabili la soare, de aceea protecția este imperios necesară deși recomandarea este să evităm expunerea pe durata tratamentului. De menționat ar fi și faptul că anumite alimente, coaja de mango, sucul de lămâie, păstârnacul sau țelina pot cauza decolorarea temporară a pielii, în zonele expuse la soare. Așadar, atenție la neatenție! (D.M.S.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan