// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Grefierii amenință din nou cu proteste, nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă

Grefierii ameninţă cu proteste, nemulțumiți că salariile nu au fost uniformizate, fiind a doua lună în care acestea sunt calculate greșit şi cer implicarea ministrului Justiţiei.

De asemenea, ei solicită o salarizare adecvată şi unitară, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, plata orelor suplimentare, suplimentarea personalului şi un nou statut al profesiei.

”Nici până la acest moment, salariile acordate nu sunt uniformizate la nivel naţional, conform modului de calcul aplicat de Curtea de Apel Bacău, indicat şi de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale ca fiind cel corect şi agreat de Curtea de Conturi”, susțin reprezentanții grefierilor.

Grefierii se declară dispuşi să apeleze la mişcări de protest, “inclusiv prin întreruperea temporară şi chiar totală a activităţii”, “întrucât au trecut mai mult de 5 luni de zile de la data la care trebuiau stabilite locurile de muncă şi categoriile de personal, precum şi mărimea exactă a sporului pentru condiţii de muncă, fiind a doua lună consecutiv în care salariile categoriei noastre profesionale sunt calculate greşit, la care se adaugă pasivitatea ministrului Justiţiei.

FOTO arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Un răspuns la Grefierii amenință din nou cu proteste, nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă

  1. Gâgă 12.03.2018 la 14:09

    Întâmplător nu de mult am avut o discuție amicală cu o D-nă pe care atunci am cunoscut-o …și intr-un anumit context mi-a spus că renunțat la funcția de grefier (a preferat să emigreze în UE decât să execute o fărădelege care i-a fost sugerată)…voi aveți conștiința împăcată !? Munciți mai mult decât un judecător de multe ori da vă dedați și voi la compromisuri….