Grecii de la AKTOR vor întreține căile ferate din județul Alba în următorii 4 ani
Grecii de la AKTOR vor întreține căile ferate din județul Alba în următorii 4 ani
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat ofertele câștigătoare pe 4 loturi la licitația deschisă pentru lucrări de întreținere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii, pe o lungime de maximum 1.461 km din rețeaua feroviară, lucrări care au drept scop readucerea liniilor în parametri proiectați și circulația trenurilor cu vitezele inițiale de maximum 120 km/h.
În cadrul procedurii de licitație publică, împărțite în 8 loturi aferente celor 8 sucursale regionale de cale ferată, au fost desemnate ofertele câștigătoare cu o valoare totală de 2,1 miliarde de lei, pentru loturile 1 (SRCF București), 3 (SRCFR Timișoara), 4 (SRCF Cluj) și 5 (SRCF Brașov).
Astfel, pe lotul 5 aferent Sucursalei Regionale de Căi Ferate Brașov, căreia i se subordonează și județul Alba, a fost declarată câștigătoare oferta depusă de AKTOR Societate Tehnica Anonima, în valoare de 466.838.540,32 lei, tot grecii de la AKTOR fiind declarați câștigători și pentru lotul 1, cu o ofertă de 459.877.319,55 de lei, ambele fără TVA.
Pentru loturile 3 și 4 a câștigat SALCEF SPA, cu o ofertă de 562.428.647,70 de lei, pentru SRCFR Timișoara, respectiv 611.548.030,55 de lei, pentru SRCF Cluj. Procedurile pentru lotul 2 (SRCF Craiova) și lotul 6 (SRCF Iași) au fost anulate, toate cele 7 oferte depuse fiind declarate neconforme, iar loturile 7 și 8 sunt în etapa de evaluare a ofertelor.
Acordurile-cadru aferente celor 8 sucursale regionale de cale ferată (București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța) se vor derula pe o perioadă de 4 ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).
De asemenea, lucrările de întreținere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante, care se vor executa pe o lungime de 1.461 km de cale ferată, au ca obiectiv aducerea liniei în parametri proiectați pentru viteza maximă de circulație de 120 km/oră.
Valoarea totală estimată a acordului-cadru, împărțit în 8 loturi, fără TVA, este de minimum 1.001.483.640 de lei și de maximum 4.216.621.320 de lei, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Claudiu Năsui: România, să ia exemplul Argentinei, unde un singur om a salvat economia țării. Bolojan, persoana care va avea cel mai greu cuvânt de spus în modul cum va fi redus deficitul bugetar
Claudiu Năsui: România, să ia exemplul Argentinei, unde un singur om a salvat economia țării. Bolojan, persoana care va avea cel mai greu cuvânt de spus în modul cum va fi redus deficitul bugetar Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a explicat într-o postare recentă în mediul online cum Javier Milei a reușit să transforme […]
Economistul Radu Georgescu: La școală învățăm multe lucruri inutile și nu cum să calculăm dobânda la un credit. Pe mine nu m-a întrebat nimeni niciodată de euglena verde sau ce lacuri sunt în Sudan
Economistul Radu Georgescu: La școală învățăm multe lucruri inutile și nu cum să calculăm dobânda la un credit. Pe mine nu m-a întrebat nimeni niciodată de euglena verde sau ce lacuri sunt în Sudan Economistul Radu Georgescu este de părere în lecția zilnică de economie de pe profilul lui că în școală învățăm multe lucruri […]
O resursă naturală ieftină şi regenerabilă, transformată în lux pentru consumatorul român. Asociaţia Prosumatorilor, scrisoare deschisă către Hidroelectrica: Cum reușiți să produceți energie de 2-3 ori mai scumpă decât omologii voștri canadieni?
O resursă naturală ieftină şi regenerabilă, transformată în lux pentru consumatorul român. Asociaţia Prosumatorilor, scrisoare deschisă către Hidroelectrica: Cum reușiți să produceți energie de 2-3 ori mai scumpă decât omologii voștri canadieni? Asociaţia Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie (A.P.C.E.) a transmis joi, 22 mai 2025, o scrisoare deschisă adresată conducerii Hidroelectrica, în care solicită […]