Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

„Graţie” firmei „GreenDays” – Sebeşenii trăiesc un adevărat coşmar al gunoaielor!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulţi cetăţeni din Sebeş ne-au sesizat, în repetate rânduri, cu privire la prestaţia firmei „GreenDays”, care efectuează mai nou servicii de salubritate în municipiul respectiv. Pentru a nu crea în mod nejustificat prejudicii unei firme, am aşteptat şi am sperat că „GreenDays”, intrată de curând pe piaţa serviciilor în Sebeş, se va acomoda şi va intra în parametrii lucrativi normali, respectiv că îşi va onora obligaţiile contractuale faţă de cetăţeni şi faţă de administraţia locală. Nici vorbă! Constatând că s-au strâns deja prea multe sesizări, am făcut o descindere la faţa locului şi am constatat că acestea sunt justificate. Pentru edificarea dumneavoastră redăm mai jos declaraţiile a doi localnici:
l”Coşmarul GreenDays pare a nu se mai termina, la Sebeş. Deşi am zis să-i acord o perioadă de graţie căci, deh, e vorba despre o firmă nouă de salubrizare în municipiul nostru şi că acum se acomodează, eu una mi-am pierdut răbdarea şi, sinceră să fiu, nu mai am încredere în profesionalismul acestei firme, deci cu atât mai puţin în calitatea serviciilor ei, în ciuda publicităţii pe care şi-o face în presa locală… Ni s-a spus că firma lucrează cu preţuri mici (2,32 de lei/persoană) şi că acest lucru a contat la câştigarea licitaţiei, dar noi am constatat că, în mod real, firma GreenDays e o firmă de… doi bani! Şi noi, sebeşenii, putem proba acest lucru. În preajma sărbătoririi Sfintelor Paşti, Societatea Salprest, despre care am auzit că a pierdut licitaţia (cu „sprijinul” primarului Mugurel Sârbu- n.red) şi-a recuperat pubelele iar toată lumea a aşteptat ca acestea să fie înlocuite în cel mult o săptămână-două. Dar iată că a trecut o lună de zile şi mai mulţi cetăţeni, printre care şi eu însămi, nu avem nici acum unde depozita resturile menajere.
Am sunat la firmă în data de 20 aprilie a.c. şi mi s-a spus să merg să închei un contract, căci apoi va veni cineva să-mi dea o pubelă pe baza unui proces verbal. Am încheiat contractul la sediul firmei GreenDays din Sebeş, unde, în momentul respectiv se aflau mai mulţi cetăţeni furioşi, care se certau cu reprezentanţii firmei iar aceştia răspundeau că nu li se pot distribui aşa, individual, dar că va veni o maşină care le va distribui pe străzi. Cu toate acestea, sub ochii mei, un cetăţean îşi punea o pubelă în portbagaj. Iar maşina… nu a mai venit niciodată!” (Nicoleta L.- angajată la o firmă privată)
l”Ar trebui să discutăm şi despre contractul care se încheie cu GreenDays pe o perioadă de cinci ani, dar… fără clauză de reziliere! Eu, după ce am încheiat contractul am plecat acasă încărcată cu promisiuni în ceea ce priveşte faptul că ziua stabilită de ridicare a gunoiului pe strada mea rămâne aceeaşi ca şi pe vremea când presta Salprest-ul (ireproşabil),  aşa că exact cu o zi înainte am adunat sacii cu resturi menajere şi i-am pus în saci de rafie şi în cutii de carton, apoi i-am scos, dis-de-dimineaţă, în faţa porţii. Nu a venit nimeni să-i ridice şi, prin urmare, seara i-am vârât din nou în curte, ca să nu mi-i împrăştie câinii vagabonzi, aşa cum am păţit multă vreme cu sacii scoşi în faţa porţii, pe care mi-i scotoceau câinii şi pisicile, a doua zi găsind conţinutul revărsat pe trotuar, într-un miros înfiorător, din pricina căldurii.
Într-o zi, înfuriată, m-am prezentat la sediul firmei şi am ameninţat că le duc gunoiul şi îl presar pe treptele lor, acolo. Ameninţarea a avut efect, căci a venit o maşină care a făcut colectarea. Dar în săptămâna următoare am reînceput calvarul. Am pus din nou sacii într-un sac mai mare şi în cutii de carton dar… pas maşină să-i ridice! Abia târziu, după ce eu deja plecasem la muncă, după cum mi-au spus vecinii, când deja câinii începuseră să scotocească, a venit maşina şi i-a ridicat. Măcar am răsuflat uşurată. Dar săptămâna trecută, când mă pregăteam de aceeaşi tevatură cu sacii şi cu cutiile de carton (căci pubele nu avem!!!) cu o zi înainte de ziua stabilită prin contract, m-am trezit cu maşina la poartă, iar şoferul a scos capul pe geam şi a strigat la mine să scot repede gunoiul, că au venit să-l ridice. Ce era să fac? Deşi eram îmbrăcată de oraş, căci mă pregăteam să plec de acasă, mi-am suflecat mânecile, am alergat după sacii pitiţi numai eu ştiu pe unde şi i-am scos repede… executând ordinul. Căci dacă au venit cu o zi înainte, fireşte că nu ar mai fi venit şi a doua zi, aşa că rămâneam iar cu gunoiul la poartă… Înainte, pe vremea când presta acest serviciu Salprest-ul, mi se părea normal să beneficiez de acest serviciu în mod civilizat, fără niciun efort suplimentar din partea mea, şi fără stres. Am ajuns acum să mi se pară un lux faptul că vine cineva să-mi ridice sacii cu gunoi şi să am o pubelă pe care s-o scot în faţa porţii! Sincer, cred că dacă mai durează mult acest mod <profesionist> de salubrizare… o iau razna. Şi toate acestea pentru că cineva a hotărât să schimbe firma care funcţiona (Salprest) cu o firmă mult lăudată, care de fapt îşi bate joc de noi…” (Monica C. – funcţionar public)
Orice comentariu e de prisos. Ceea ce ştim cu certitudine este faptul că împotriva primarului Mugurel Sârbu a fost depusă o plângere penală pentru abuz în serviciu, deoarece se pare că el este acela care a „tras sforile” pentru ca firma „Salprest” să piardă licitaţia în favoarea „profesioniştilor” de la „GreenDays”.

Ioan HĂNŢULESCU

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea