GRAFIC: Câte teste COVID-19 a făcut România, comparativ cu alte țări din Europa

Numărul total al cazurilor confirmate ține strâns și de modul și intensitatea cu care fiecare stat testează populația. În această privință, România a ajuns în ultimele zile să raporteze în jur de 4.000 de teste efectuate în fiecare zi. În total, de la debutul pandemiei de coronavirus în țara noastră au fost efectuate peste 67.000 de teste.

Spre comparație, Ungaria a raportat peste 33.000 de teste, în timp ce Germania are oficial realizate peste 1,3 milioane de teste. Italia a făcut peste 1 milion de teste, Spania și Marea Britanie au făcut fiecare peste 350.000 de teste, iar Franța a raportat peste 225.000 de teste realizate. Bulgaria, în schimb, avea realizate circa 15.000 de teste până pe 5 aprilie. Vezi aici o statistică ce privește numărul de teste pentru coronavirus realizat de fiecare țară europeană.

ELIT

După 48 de zile de la primul caz confirmat de coronavirus, România se află mult mai jos pe graficul îmbolnăvirilor decât se regăseau majoritatea țărilor vest-europene în același moment. Același lucru e valabil și în cazul deceselor confirmate. În același timp, Ungaria și Bulgaria, țări vecine României, se află la rândul lor mult mai jos pe toate graficele. Vezi în text cum se compara situația din România față de țările UE în ceea ce privește infectările și decesele, dar și situațiile calculate la 100.000 de locuitori.

sursa: hotnews.ro

grafic: statista.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419