Rămâi conectat

Actualitate

Giganții farmaceutici se aliază pentru a dezvolta un VACCIN împotriva COVID-19: Ar exista potenţialul de a furniza milioane de doze până la sfârşitul lui 2020

Publicat

în

Marile companii farmaceutice, Pfizer şi BioNTech au anunţat marţi, 14 aprilie, că vor dezvolta împreună un vaccin împotriva noului coronavirus, iniţial în Europa și Statele Unite, şi vor calibra capacitatea de producţie pentru susţinerea furnizării la nivel global.

De asemenea, grupurile farmaceutice GlaxoSmithKline (GSK) şi Sanofi (Franţa) şi-au anunţat și ele, marţi, asocierea în vederea dezvoltării unui vaccin cu adjuvant împotriva noului coronavirus SARS-CoV-2, transmite Reuters.

GSK (companie farmaceutică globală cu sediul la Londra) şi Sanofi (Franţa) au precizat că testele clinice ar urma să înceapă în a doua jumătate a acestui an, iar, în caz de succes, vaccinul ar fi disponibil din semestrul al doilea al anului viitor. Anunţul survine într-un moment în care producătorii farma şi-au suspendat testele clinice pentru alte medicamente spre a se concentra pe testarea potenţialelor tratamente împotriva COVID-19. Sanofi va contribui la această colaborare cu antigenul său al proteinei S a SARS-CoV-2, iar GSK va furniza tehnologia sa de vaccinuri cu adjuvant (aditiv care contribuie la intensificarea răspunsului imun al organismului).

Elit - Gustul Desăvârșit

Tot marţi, o altă companie farmaceutică britanică, AstraZeneca, a anunţat că va începe un test clinic al medicamentului său anti-cancer Calquence pentru a-i evalua potenţialul de a controla răspunsul exagerat al sistemului imunitar la pacienţi cu forme severe de COVID-19.

„Pfizer şi BioNTech vor dezvolta împreună un vaccin împotriva Covid-19, iniţial în Statele Unite şi Europa, şi vor calibra capacitatea de producţie pentru susţinerea furnizării la nivel global. Există potenţialul de a furniza milioane de doze de vaccin până la sfârşit de 2020, în funcţie de succesul tehnic al programului de dezvoltare şi aprobarea autorităţilor de reglementare. Apoi, se poate creşte rapid capacitatea deproducţie până la sute de milioane de doze în 2021”, au anunţat companiile, într-un comunicat.

BioNTech va contribui cu candidaţi multipli de vaccin pe bază de fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm), ca parte din programul său de vaccinuri împotriva Covid-19 BNT162, care se aşteaptă să fie studiate la oameni în aprilie 2020.

Pfizer va contribui cu capacitatea sa în dezvoltarea şi cercetarea clinică în domeniul vaccinurilor şi în reglementare şi cu infrastructura sa de producţie şi distribuţie.

„BioNTech va primi anticipat 185 milioane dolari, inclusiv o investiţie în acţiunile companiei de circa 113 milioane dolari şi va fi eligibilă să primească plăţi suplimentare de până la 563 milioane dolari, în funcţie de etapele atinse, pentru un total potenţial de 748 de milioane de dolari”, se arată în comunicat.

De asemenea, BioNTech SE şi Pfizer Inc au anunţat detalii suplimentare privind colaborarea acestora cu scopul de a avansa candidaţii din programul de vaccin al BioNTech pe bază de fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm).

„Colaborarea îşi propune să promoveze rapid mai mulţi candidaţi la vaccinul Covid-19 în testele clinice umane bazate pe platformele proprii de vaccinare mRNA ale BioNTech, cu obiectivul de a asigura accesul rapid la nivel mondial la un vaccin, dacă acesta va fi aprobat. Colaborarea va folosi experienţa largă a Pfizer în cercetarea şi dezvoltarea vaccinurilor, capacităţile de reglementare şi reţeaua de producţie şi de distribuţie globală”, mai arată companiile.

Cele două companii intenţionează să efectueze în comun studii clinice pentru candidaţii la vaccinul Covid-19 în mai multe locaţii din Statele Unite şi Europa. BioNTech şi Pfizer intenţionează să iniţieze primele studii clinice la sfârşit de aprilie 2020, presupunând obţinerea aprobărilor primite de la instituţiile de reglementare. În timpul etapei de testări clinice, BioNTech şi partenerii săi vor furniza dozele de vaccin prin intermediul facilităţilor de producţie de fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm), certificate GMP.

BioNTech şi Pfizer vor lucra împreună pentru a creşte capacitatea de producţie care prezintă riscul, în prezent, de a face faţă cererii globale ca răspuns la pandemie. Cele două companii vor lucra în comun pentru comercializarea vaccinului la nivel mondial (cu excepţia Chinei, care este deja acoperită de colaborarea BioNTech cu Fosun Pharma), după aprobarea autorităţilor de reglementare.

„Combaterea pandemiei de Covid-19 va necesita colaborarea fără precedent la nivelul ecosistemului de inovare, cu companii care se raliază pentru a-şi uni forţele mai mult ca niciodată. Am toată încrederea în abilitatea noastră de a capta puterea ştiinţei – împreună – pentru a furniza un potenţial vaccin de care are nevoie lumea, cât mai curând posibil”, a spus Mikel Dolsten, preşedinte si director ştiinţific executiv în Cercetare Globală, Dezvoltare, Ştiinţe Medicale, în cadrul Pfizer.

Potrivit acordului, Pfizer va achita anticipat către BioNTech 185 milioane dolari, care include un transfer direct de 72 milioane dolari în cash şi o investiţie în acţiunile companiei germane de 113 milioane dolari.

„Am început deja să lucrăm cu Pfizer pentru vaccinul nostru împotriva Covid-19 şi suntem bucuroşi să putem anunţa detalii suplimentare privind colaborarea noastră în derulare, ce reflectă angajamentul puternic al ambelor companii pentru a acţiona rapid în a aduce pacienţilor din întreaga lume un vaccin sigur şi eficace”, a declarat co-fondatorul şi CEO al BioNTech, Ugur Sahin, doctor în ştiinţe medicale.

BioNTech este eligibil să primească viitoare plăţi, în funcţie de etapele atinse, de până la 563 milioane dolari pentru un total potenţial de 748 de milioane de dolari.

Pfizer şi BioNTech vor împărţi în mod egal costurile de dezvoltare. Iniţial, Pfizer va finanţa 100% din costurile de dezvoltare, iar BioNTech va rambursa Pfizer cota sa de 50% din aceste costuri în timpul comercializării vaccinului.

Mai mult, în efortul de a împărtăşi informaţii care ar putea aduce beneficii eforturilor de combatere a Covid-19, cercetătorii Pfizer anunţă că vor publica o analiza în revista Farmacologie şi Terapeutică Clinică din SUA care evaluează datele publicate in vitro şi clinice privind azitromicina ca agent cu proprietăţi antivirale.

„Această analiză cu acces deschis poate facilita utilizarea azitromicinei în cercetările viitoare privind Covid-19. Azitromicina nu este un medicament autorizat în acest moment pentru tratamentul infecţiilor virale”, precizează compania.

De asemenea, Pfizer Inc. şi Liverpool School of Medical Tropical Respiratory Infection Clinical Research Group lansează două noi studii pentru a oferi informaţii despre interacţiunea dintre bacteria Streptococcus pneumoniae şi SARS-CoV-2.

„Pfizer este aşteptat să finalizeze un acord de colaborare în domeniul cercetării cu Liverpool School pentru a oferi finanţare şi sprijin cu materiale şi echipamente de laborator. Cele două studii vor demonstra dacă pacienţii infectaţi cu COVID-19 prezintă un risc mai mare de a dezvolta şi pneumonie pneumococică şi dacă ambele infecţii pot conduce la boli mai severe, cu evolutie mai nefastă. Studiul SAFER (Îmbolnăvirea personalului medical cu SARS-CoV-2 care luptă în linia întâi) va include 100 de profesionisti medicali de la Spitalul Regal din Liverpool şi va examina ratele de infectare cu SARS-CoV-2 şi dinamica colonizării pneumococice”, precizează compania.

Studiul FASTER (Facilitarea unui test SARS CoV-2 pentru triajul rapid) va recruta 400 de pacienţi din secţia de boli infecţioase de la Spitalul Regal din Liverpool, suspectaţi de infectare cu coronavirus. Înrolarea a început deja, iar datele sunt aşteptate în următoarele luni.

Un studiu independent de faza 2 pentru utilizarea tofacitinib, un inhibitor oral de tip Janus Kinase (JAK), la pacienţii cu pneumonie interstiţială SARS-CoV-2, este planificat să fie iniţiat în Italia în aceste zile. Studiul este susţinut de un grant acordat de Pfizer.

Pfizer este, de asemenea, în discuţii cu alte instituţii pentru studii suplimentare care implică tofacitinib şi alţi potenţiali imunomodulatori din portofoliul companiei.

„Această cercetare se bazează pe ipoteza că inhibarea JAK ar putea atenua inflamaţia sistemică şi alveolară la pacienţii cu pneumonie dezvoltată în contextul infectării cu Covid-19 prin inhibarea rolului important pe care citokinele îl au în răspunsul inflamator mediat de sistemul imunitar care ar putea duce la deteriorarea plămânilor şi apariţia sindromului de distresie respiratorie acută”, arată Pfizer, care subliniază că este important de reţinut că tofacitinib nu este în prezent autorizat pentru această utilizare şi nu trebuie administrat la pacienţii cu o infecţie gravă activă.

„Această muncă poate dura în general ani de zile, dar noi lucrăm pentru a găsi soluţii de a economisi timp oriunde putem acţiona şi de a lucra în paralel, mai degrabă decât într-un ritm liniar. Această activitate necesită o abordare pe mai multe fronturi, cu parteneriate şi colaborări foarte apropiate la nivelul întreg ecosistemului de inovare în sănătate – de la comunitatea academică, la parteneri din industrie, factori de decizie în politicile publice şi organismele de reglementare. Am anunţat în martie colaborarea cu BioNTech pentru co-dezvoltarea programului de vaccin împotriva coronavirusului, potenţial a fi primul din clasa sa, bazat pe fragmente de acid ribonucleic mesager (ARNm). O ameninţare publică precum Covid-19 ne împinge pe fiecare dintre noi să aducem laolaltă, urgent, resursele şi expertiza noastră pentru a depăşi acest moment ce reprezinta cea mai mare provocare din istoria medicală a acestui secol”, a declarat Mikael Dolsten, director ştiinţific şi preşedinte al Diviziei de Cercetare & Dezvoltare Medicală la nivel mondial a Pfizer.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ALERTĂ METEO: Cod PORTOCALIU actualizat pentru județul Alba, de ploi și vijelii. Până când este valabil

Publicat

în

ALERTĂ METEO: Cod PORTOCALIU actualizat pentru județul Alba, de ploi și vijelii. Până când este valabil

Meteorologii ANM au actualizat atenționarea de tip COD PORTOCALIU pentru județul Alba în cursul zilei de astăzi, 29 mai. Aceasta va fi valabilă până mâine la ora 10.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 29 mai, ora 10 – 30 mai, ora 10
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Elit - Gustul Desăvârșit

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 29 mai, ora 14:00 – 30 mai, ora 03:00
Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente
Zone afectate: conform textului și hărții

În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50…90 l/mp.
Mai ales după-amiaza și seara, cu precădere în jumătatea sudică a Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii puternice (viteze de 75…90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Câți bani primesc senatorii României: Mii de euro pe lună și dacă ocupă și funcții în Parlament, indemnizația lunară crește

Publicat

în

Câți bani primesc senatorii României: Mii de euro pe lună și dacă ocupă și funcții în Parlament, indemnizația lunară crește

Senatul României are 135 de membri. Potrivit Constituției, ei sunt reprezentanții poporului și au fost trimiși acolo pentru a promulga legi. Puțini dintre cei care le dau votul odată la patru ani, știu, însă, și ce salarii au senatorii.

Parlamentul României este format din 135 de senatori și 330 de deputații.

La fel ca în cazul veniturilor deputaților, indemnizațiile senatorilor se calculează pe baza funcțiilor îndeplinie. Astfel, avem funcții de conducere și de execuție (Președintele Senatului și președintele Camerei Deputaților, Secretarii și chestorii Senatului și ai Camerei Deputaților, etc) și senatorii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ce indemnizație primesc senatorii

Potrivit legii salarizării, senatorii, la fel ca deputații, nu primesc salarii și indemnizați de parlamentar. Venitul lunar al unui senator este de 18.720 lei, iar dacă ocupă și funcții în Parlament, indemnizația lunară crește.

Președintele Senatului are o indemnziație de de 23.920 lei brut

Vicepreședinții Senatului au o indemnizație de 22.256 lei brut

Secretarii și chestorii Senatului au câte o indemnizație de 22.256 lei brut

Liderii grupurilor parlamentare ale Senatului primesc lunar 20.800 lei brut

Președinții comisiilor permanente ale Senatului și primesc lunar 20.176 brut

Vicepreședinții comisiilor permanente ale Senatului au o indemnizație de 19.552 lei brut

Secretarii comisiilor permanente ale Senatului Deputaților primesc lunar 19.136 lei brut

Senatori care nu ocupă funcții în Parlament au o indemnizație de 18.720 lei


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Zilele Muzicale „Carl Filtsch”: Micul pianist, elevul preferat al lui Frederic Chopin, comemorat la Alba Iulia

Publicat

în

Zilele Muzicale „Carl Filtsch”: Micul pianist, elevul preferat al lui Frederic Chopin, comemorat la Alba Iulia

Centrul de Cultură Augustin Bena”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba, organizează în perioada 28 – 29 mai 2022, la Alba Iulia, Zilele Muzicale „Carl Filtsch”, manifestări dedicate celebrului pianist originar din Sebeş, considerat o personalitate importantă a muzicii romantice din secolul al XIX-lea, elevul preferat al lui Frederic Chopin.

Evenimentul se desfășoară în Catedrala Romano-catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia și cuprinde recitaluri la pian, un concert al  Cvartetului de Coarde al Județului Alba, precum și distribuirea pe plan național a integralei compozițiilor lui Carl Filtsch. În cadrul evenimentului va fi difuzat și filmul „Micul pianist – povestea lui Carl Filtsch” și va avea loc rebranding-ul Cvartetului de Coarde și al Orchestrei de Cameră a Județului Alba, care vor primi, in memoriam, numele „Carl Filtsch”.

Manifestările au debutat, sâmbătă seara, cu recitaluri susținute de pianiștii Tudor Nicolae Bucatcă (William Gillock – Moonlight Mood.Etude in the Form of a Waltz/ Igor Șamo – Troika) și Vera Zelenscaia (Carl Filtsch – Barcarolle, Edvard Grieg – Piano Sonata in e-moll, op. 7, Johannes Brahms – Intermezzo, op. 118, nr. 2, Rodion Shchedrin – A la Albeniz). Programul a cuprins și o demonstrație de virtuozitate a Cvartetului de Coarde al Județului Alba, care a  interpretat compoziția A. Dvořák – Cvartetul nr. 12 în Fa major, op. 96. Cvartetul este format din Dan-Liviu Cernat (vioara I), Mădălin Danciu (vioara II), Mădălina Gherman-Neag (violă), Florin Craiu (violoncel).

Elit - Gustul Desăvârșit

Zilele Muzicale Carl Filtsch vor continua, duminică, 29 mai 2022, cu un recital extraordinar susținut de pianistul Horia Mihail, programat la ora 19:00. Editura Muzicală a Centrului de Cultură „Augustin Bena” va distribui, cu ocazia festivalului, pe plan național, integrala compozițiilor lui Carl Filtsch. Programul va continua cu difuzarea filmului „Micul pianist – povestea lui Carl Filtsch” și va avea loc rebranding-ul Cvartetului de Coarde și al Orchestrei de Cameră a Județului Alba, care vor primi, in memoriam, numele „Carl Filtsch”.

Transmisiunea live a recitalurilor din prima zi a Zilelor Muzicale „Carl Filtsch” o puteți viziona pe Pagina de Facebook a Centrului de Cultură Augustin Bena”: https://fb.watch/diHqKIlBMe/

Credite foto: Vasile Sârb (Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba)

Carl Filtsch (28 mai 1830, Sebeș – 11 mai 1845, Veneția) este considerat o personalitate a muzicii romantice a veacului al XIX-lea. A început cursurile de pian la vârsta de trei ani, primul îndrumător fiind chiar tatăl său, Joseph Filtsch, pastor evanghelic în Sebeșul săsesc. Pentru fructificarea talentului său muzical, a fost dus în 1837 la Viena, unde a fost prezentat Curții Imperiale. Astfel a ajuns să fie coleg de educație muzicală și tovarăș de joacă al viitorului împărat Franz Joseph.

De la cea mai fragedă vârstă, Carl Filtsch a dovedit o predispoziție genială pentru muzică ajungând să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, care s-a preocupat cu o atenție aparte de evoluția lui pianistică.

În decembrie 1842 a ajuns să fie elevul preferat al lui Frédéric Chopin, la Paris. Pentru o vreme, Franz Liszt l-a suplinit pe Chopin, fiindu-i de asemenea maestru lui Carl Filtsch. De la el ne-a rămas următoarea frază: „Dacă micuțul acesta va începe să călătorească, va trebui să-mi închid prăvălia”. La vârsta de numai 12 ani a ajuns să susțină concerte la Viena, Paris și Londra unde a fost aclamat și sărbătorit cu entuziasm.

Cele 25 de compoziții ale lui Carl Filtsch nu au fost descoperite decât în anul 1960, iar acum, parte dintre ele, sunt readuse la viață în cadrul evenimentelor organizate. Povestea tânărului pianist este tragică deoarece se îmbolnăvește de tuberculoză și medicii i-au prescris băi de mare în Veneția. După o scurtă îmbunătățire a stării sănătății sale, Carl Filtsch a fost răpus de acea boală incurabilă, în plină tinerețe, la vârsta de numai 15 ani. Monumentul său funerar, dăltuit în marmură, se găsește la cimitirul San Michele din Veneția.

Zilele Muzicale „Carl Filtsch” – PROGRAM

duminică, 29 mai 2022, ora 19:30

  • Recital extraordinar susținut de HORIA MIHAIL (pian)
  • DISTRIBUIREA PE PLAN NAȚIONAL A INTEGRALEI COMPOZIȚIILOR LUI CARL FILTSCH

(Editura Muzicală a Centrului de Cultură ,,Augustin Bena”)

  • REBRANDING – CVARTETUL DE COARDE și ORCHESTRA DE CAMERĂ A JUDEȚULUI ALBA „CARL FILTSCH”
  • PROMOVAREA și DIFUZAREA FILMULUI ,,MICUL PIANIST – POVESTEA LUI CARL FILTSCH”

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare