Rămâi conectat

Ştirea zilei

GHINION la Evaluarea Națională 2021, pentru un elev din Alba: A PICAT examenul, după ce a depus contestații la ambele probe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

GHINION la Evaluarea Națională 2021, pentru un elev din Alba: A PICAT examenul, după ce a depus contestații la ambele probe

Un elev de la Școala Gimnazială din Câmpeni, care a depus contestații atât la proba la Limba și Literatura Română, cât și la Matematică, a obținut media finală sub 5, deși inițial a trecut examenul peste acest prag.

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de către site-ul Ministerului Educației, evaluare.edu.ro, înainte de contestații, acesta a obținut nota 6,85 la Română și 3,70 la Matematică, ceea ce ar fi însemnat media 5,27.

După rezolvarea contestațiilor, acesta a primit un punctaj mai slab la ambele probe, respectiv 6,60 la Limba Română și 3,35 la Matematică, media sa finală fiind astfel 4,97.

Potrivit metodologiei, fiecare lucrare contestată este reevaluată de doi profesori, care vor pune o nouă notă. Evaluarea se face „cu respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu.

Click AICI pentru a vedea notele elevilor din Alba, după cod

Click AICI pentru a vedea notele elevilor din Alba, după medii

Click AICI pentru a vedea notele elevilor la nivel național

După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare.

Notele puse după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. Dacă se constată o diferență de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota inițială și cea de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie, formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. „Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare”, se arată în ordin. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea