Gheorghe Feneșer: ”Pe Transalpina se vor monta indicatoare turistice şi semne de circulaţie”

Paul Voicu - Primar 2020

Odată cu începerea sezonului turistic, în luna mai, conducătorii auto nu vor mai întâmpina probleme pe Transalpina, din cauza lipsei totale a semnelor de circulaţie şi a indicatoarelor turistice.

Conform discuţiilor avute pe această temă de către prefectul Gheorghe Feneşer cu reprezentanţii societăţii care execută lucrările de modernizare, dar şi cu administratorul drumului, în câteva luni, şoseaua va avea atât indicatoare turistice, cât şi semne de circulaţie.

ELIT

Modernizarea şoselei, realizată în proporţie de peste 70%, aşa cum declară societatea care se ocupă de proiect, va fi finalizată cel mai probabil în toamna acestui an, în condiţiile în care lucrările vor fi reluate la primăvară.

Ţinând cont de nevoia acută de semne de circulaţie şi indicatoare fără de care turiştii nu se pot orienta, mai ales dacă nu cunosc locurile, prefectul judeţului Alba a vrut să ştie care sunt planurile referitoare la acest aspect, precizând că „Transalpina este o şosea cu o importanţă turistică extraordinară pentru judeţul Alba, iar autorităţile judeţene şi locale trebuie să fie preocupate de aspectul, dar şi funcţionalitatea acesteia. Mă bucur că până în luna iunie, cel puţin aceasta este intenţia declarată în prezent, societatea care se ocupă de modernizarea şoselei şi Poliţia Rutieră vor monta semnele de circulaţie, care acum lipsesc, ceea ce creează dificultăţi conducătorilor auto”.

Mihail David - 2020

Totodată, ţinând cont de importanţa turistică a zonei, prefectul Gheorghe Feneşer are intenţia de a lua legătură cu primăriile, în vederea montării de indicatoare turistice, dar şi a cel puţin 3 panouri cu hărţi, pe care să fie indicate obiectivele turistice şi locurile de cazare.

Salut pe această cale implicarea primarului Constantin Jinar şi a Primăriei Şugag în proiectul de modernizare şi de valorificare turistică a şoselei Transalpina şi am încrederea că voi găsi aceeaşi deschidere la toţi primarii din zonă. Cred că împreună putem găsi cele mai bune soluţii pentru montarea, pe lângă indicatoare şi semne de circulaţie, a panourilor cu hărţi, în aşa fel încât obiectivele turistice să fie cât mai uşor de găsit. L-am menţionat pe domnul Jinar, pentru că, anul trecut, Primăria din Şugag s-a implicat, alături de elevii Şcolii Generale, şi într-o acţiune mai mult decât lăudabilă de ecologizare a Văii Frumoasei”, a mai adăugat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

1 comentariu

gheo 11 februarie 2013 at 7:42

Da’ de ce? Trebuie montate? Si daca nu le moneaza e o sosea fara intersectii. BA, asta e stire? Ce bayaie de joc! Asta ne anunta dom prefect, ofiter 0215 sau 0962? Ca monteaza semne de circultie? Pai nu-i normal sa se monteze???

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...