Gheorghe Damian: Excluderea din PSD, nestatutară. O să-mi fundamentez contestația și nu am nici cel mai mic dubiu că nu o să câștig
Primarul din Ciugud, Gheorghe Damian, a declarat, vineri, la două săptămâni de la excluderea sa din PSD, că va contesta decizia, deoarece este ”nedemocratică, nestatutară, nefundamentată și neadevărată”, precizând că nu are nici cel mai mic dubiu că nu va câștiga.
Gheorghe Damian a fost exclus din PSD în 14 ianuarie de Comitetul Executiv Județean (CEJ) al PSD Alba în cadrul unei ședințe la care nu a fost prezent.
”Sincer nu aș vrea să vorbesc foarte mult de acest subiect însă o să dau punctual răspunsul. Abia alaltăieri am primit decizia de excludere a mea din partid, decizie pe care o văd nedemocratică, nestatutară, nefundamentată și neadevărată. Ca atare, am depus o solicitare în scris pentru a mi se pune la dispoziție procesul verbal al ședinței să văd motivele pentru care am fost exclus. Apoi aș vrea să văd și eu lista de prezență și modul în care s-a votat după care o să-mi fundamentez contestația și nu am nici cel mai mic dubiu că nu o să câștig pentru că există un articol în statut în care spune că nu poți să fii exclus fără să fii de față, ceea ce la noi s-a întâmplat”, a spus Gheorghe Damian, în cadrul unei conferințe de presă, răspunzând întrebărilor puse de jurnaliști pe acest subiect.
El a adăugat că indiferent ce va fi va rămâne fidel ”valorilor social-democrate”.
”Consider că am făcut pentru PSD Alba tot ce am putut. Consider că PSD are nevoie de unitate, consider că rezultatele, așa cum colegul meu Ioan Dîrzu, președintele interimar, se lăuda că sunt istorice, trebuie conservate și crescute”, a mai spus Gheorghe Damian.
Totodată, la aceeași ședință a CEJ al PSD, a fost exclus și consilierul județean Ioan Florea.
La rândul său, senatorul Daniel Breaz a spus, în cadrul alte întâlniri, că nu este de acord cu excluderea lui Gheorghe Damian și a lui Ioan Florea, fiind de părere că lucrurile se vor soluționa într-un mod pozitiv.
”Eu am fost dintre cei care atunci când s-a discutat la acea ședință propunerea de excludere a colegilor mei am exprimat un punct de vedere diferit față de al multor colegi din organizația PSD Alba. Este o procedură în derulare, dar eu încă o dată spun, este loc pentru toți, sunt doi colegi valoroși și e loc pentru toți în PSD și cred că lucrurile se vor soluționa într-un mod pozitiv. Eu îi apreciez mult pe cei doi colegi ai mei și în final, pentru că sunt niște pași care urmează, e o procedură mai lungă… vom vedea”, a spus senatorul Daniel Breaz, ca răspuns la o întrebare pe acest subiect.
Gheorghe Damian a fost propus, în vară, de Liviu Dragnea să preia conducerea PSD Alba, el precizând că refuză să creadă că excluderea din partid a venit de la conducerea centrală.
Părerile sunt împărțite după excluderea din PSD a unuia dintre cei mai performanți primari de comune din țară. Pe de o parte, unii consideră că liderului PSD Alba, Ioan Dîrzu, i-a fost teamă de concurență, iar alții sunt de părere că o astfel de decizie nu putea fi luată fără înștiințarea și acceptul organizației centrale.
Neoficial, lui Damian i se impută diferența de scor obținută de PSD, la alegerile locale, între Primăria Ciugud și Consiliul Județean Alba.
Pe de altă parte, președintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a evitat să facă publice motivele excluderi, deoarece sunt ”probleme interne”, iar ”rufele nu trebuie spălate în public”.
”Măsurile au fost necesare pentru consolidarea organizației, pentru solidaritate și pentru a merge într-o direcție corectă, cinstită și constructivă. Nu vreau să pun gaz pe foc, doar dacă trebuie”, a spus săptămâna trecută Ioan Dîrzu.
Un alt motiv de nemulțumire vehiculat în spațiul public este că la alegerile parlamentare Gheorghe Damian ar fi făcut campanie doar pentru Daniel Breaz, rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care a ocupat locul 1 la Senat. Primarul din Ciugud s-a amuzat de acest motiv, când a fost întrebat, precizând că e la ”mintea cocoșului”, că nu putea să le spună oamenilor să voteze cu alt partid la Camera Deputaților, întrucât și el ocupa un loc pe această listă, chiar dacă era neeligibil.
Comuna Ciugud a atras 16 milioane de euro din fonduri europene, fiind una dintre primele din țară cu drumuri agricole asfaltate, piste pentru bicicliști, internet wireless în parcuri și iluminat public de la energia eoliană. Primăria a amenajat, într-un sat vecin cu Alba Iulia, o zonă industrială unde s-au realizat investiții private de circa 10 milioane de euro și 1.000 de locuri de muncă.Aceasta este singura comună din judeţul Alba unde populaţia între cele două recensăminte – din 2002 şi 2011 – a crescut, respectiv de la 2.700 la 3.200 de locutori, datorită, spun oamenii, ”condiţiilor de viaţă create”.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
FOTO | La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare
La Teiuș, continuă lucrările pe mai multe străzi: Se montează scurgerea pluvială și se ridică la cota finală căminele de canalizare Administrația locală de la Teiuș continuă lucrările de infrastructură din oraș. Săptămâna aceasta se intervine pe străzile Mihail Kogălniceanu și Aleea Sportivă, dar și în zona Roșiori. Citește și: Un cetățean din Teiuș sancționat […]