Rămâi conectat

Ştirea zilei

Gergely Kovács, arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, confirmat pozitiv cu COVID-19. Este internat în spital pentru a fi tratat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovács a fost internat în spital din motivul infecţiei cu coronavirus, după ce în ultimele zile avea semne de răceală, după care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a comunicat miercuri Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia.

Potrivit comunicatului publicat pe portalul catolic transilvănean Romkat.ro, arhiepiscopul a fost internat în data de 8 septembrie, în stare de indispoziţie. Starea sănătăţii sale a început să se deterioreze după 29 august, când, la Şumuleu-Ciuc, a fost sfinţit episcopul auxiliar al Arhidiecezei de Alba Iulia, László Kerekes, numit de Papa Francisc în cursul anului curent.

Comunicatul precizează că arhiepiscopul a dat semne de răceală la început, de aceea l-a contactat imediat pe medicul de familie. Până ieri seara a stat izolat în camera lui, ca să nu pună în pericol sănătatea celor care trăiesc sau lucrează în anturajul său.

Tratamentul răcelii nu a adus rezultatul aşteptat, a rămas febra ridicată, tusea seacă, durerea de cap şi indispoziţia, iar în cursul zilei de ieri rezultatul testului de coronavirus al arhiepiscopului a ieşit pozitiv. Potrivit comunicatului, arhiepiscopul a cerut enoriaşilor să se roage pentru el şi să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor din jur.

Gergely Kovács, în vârstă de 52 de ani, a fost numit anul trecut de papa Francisc în scaunul arhiepiscopal de la Alba Iulia, ca succesor al arhiepiscopului emerit György Jakubinyi. Noul arhiepiscop a fost consacrat şi înscăunat la sfârşitul lunii februarie.

Sursa: hirado.hu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea