Generația “fulgilor de nea”: Un sfert din copii se confruntă cu probleme emoționale la școală

Generația “fulgilor de nea” – Statistici recente arată că un sfert dintre copiii până în clasa a 8 a se confruntă cu probleme emoționale și nu se pot adapta în școli. Psihologii îi numesc “generația fulgilor de nea”. Dascălii nu au fost învățați cum să relaționeze cu ei și nici părinții nu prea știu cum să reacționeze.

Un studiu recent, făcut în 30 de școli de la noi din țară, arată că un sfert dintre elevii din România se confruntă cu dificultăți de adaptare la mediul școlar. De la probleme emoționale, până la tulburări mai grave.

În fața acestei noi generațîi de copii, școala românească are nevoie de o schimbare în profunzime pentru a putea face față curiozității și lipsei de răbdare a celor mici. Mai ales că, la ora actuală, aproape 90 la sută dintre cadrele didactice folosesc o programă adaptată doar la nivel teoretic.

În plus, în unele cazuri, nici părințîi nu știu cum să ii ajute pe copii să se integreze. Cei care își permit apelează la serviciile unor psihologi.

Studiul a avut și o latură practică: 700 de cadre didactice au fost instruite cum să relaționeze cu elevii care au probleme de adaptare la școală.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...