Rămâi conectat

Actualitate

Gatere neautorizate din județul Alba, amendate de Garda Națională de Mediu

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat controale în comunele Arieşeni, Gârda şi Scărişoara, privind identificarea instalaţiilor de debitare primară a masei lemnoase existente în zonă şi verificarea conformării la legislaţia de mediu în vigoare.

În cadrul acţiunii desfăşurate în perioada 25 – 29 martie au fost identificate şi verificate în total 11 instalaţii deţinute de persoane fizice. Cu ocazia acestor controale, comisarii GNM au constatat că una dintre persoanele fizice care deţineau instalaţii de debitare a lemnului nu desfăşura activitate, instalaţia fiind în conservare pe amplasament, iar 10 dintre persoanele fizice verificate nu deţineau autorizaţie de mediu pentru activitatea desfăşurată şi nu întocmiseră documentaţia necesară pentru dobândirea personalităţii juridice.

În urma neconformităţilor constatate, comisarii GNM au dispus, pentru fiecare dintre cele 10 persoane fizice, sistarea activităţii până la obţinerea actelor de reglementare şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea obligaţiei de solicitare şi obţinere a actelor de reglementare, conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv a Legii 265/2006.

De asemenea, pentru fiecare dintre cele 11 persoane fizice verificate a fost aplicată o sancţiune complementară de încetare a activităţii până la obţinerea actelor de reglementare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea