Rămâi conectat

Curier Județean

Gardienii din penitenciare protestează! Cei de la Aiud poartă banderole negre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gardienii din penitenciarele din România afiliați Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP) protestează astăzi, cerând deblocarea de urgență a posturilor vacante și achitarea la zi a drepturilor salariale cuvenite personalului, potrivit Agerpres.

penitenciarul aiudDacă aproximativ 250 de membri ai Sindicatului au început joi, de la ora 9,00, un miting de protest în fața sediului Ministerului Justiției, cei aflați la lucru banderole negre în semn de solidaritate cu colegii lor.

Este și cazul Penitenciarului de Maximă Siguranță din Aiud unde activitatea gardienilor se desfășoară în condiții normale, însă o parte dintre aceştia poartă banderole negre pe brațe.

Protestatarii aflați în fața în fața sediului Ministerului Justiției fluieră din vuvuzele, scandează lozinci precum „Jos, jos, ministrul mincinos!”, „Ieși afară, javră ordinară!” și agită pancarte pe care se poate citi: „Muncim pe datorie”, „Și pe Cod portocaliu, tot în stradă o să fim” sau „Cereți performanțe, iar voi ne dați restanțe”.

„Am ieșit în stradă pentru a-i solicita ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, deblocarea de urgență a 1.000 de posturi vacante, deoarece la ora actuală numărul de posturi prevăzute pentru sistemul penitenciar este mult sub limita prevederilor legale. În prezent, sunt prevăzute 15.500 de posturi, dintre care 3.000 sunt vacante în mod constant în ultimii opt ani. De asemenea, dorim achitarea la zi a drepturilor cuvenite personalului. Este vorba de drepturile hotărâte de Guvernul și Parlamentul României în anul 2014 pentru personalul din structura de apărare națională, care nu au fost până acum achitate”, a spus președintele SNLP, Ștefan Teoroc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea