Garda de Mediu a amendat un fermier pentru că a plantat 40.000 de copaci pe propriul teren. Motivele sunt STUPIDE

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020
Garda de Mediu a amendat un fermier pentru că a plantat 40.000 de copaci pe propriul teren. Motivele sunt STUPIDE

Din dragoste pentru natură şi din dorinţa de a respira un aer curat, fermierul a plantat pe pământul său 40.000 de copaci. În schimb, a primit o amendă din partea autorităţilor de mediu.

Felix Mulţescu, un fermier din judeţul Teleorman, a platat pe pământul său 40.000 de copaci, din dorinţa de a respira un aer cât mai curat.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Gestul nu i-a impresionat pe inspectorii Gărzii de Mediu Teleorman care au mers la ferma omului şi i-au aplicat o amendă de 3.000 de lei pentru că nu amenajase locuri speciale în care să depoziteze pliculeţele folosite de erbicid şi că nu a raportat, pentru afişare la primărie, faptul că efectuează erbicidarea pe terenul propriu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Deşi depozitează combustibilul, utilajele, deşeurile şi alte materiale în spaţii special amenajate, inspecorii Gărzii de Mediu au decis să-i aplice o amendă, fapt care-l face pe fermier să susţină că aceştia au venit încă de la început cu această intenţie.

„Pentru mine nu e important că mi-au dat amendă 3.000 de lei. Că nu e despre bani aici. Eu contest această amendă, pentru că pur şi simplu s-a făcut tot posibilul să o dea, deşi nu erau motive. Mi s-a părut anormal să nu le pese că eu, practic, am plantat o pădure, dar să considere că trebuie să fiu amendat pentru nişte detalii de tot râsul şi pentru nişte modificări legislative despre care numai ei ştiu. Nu e vorba doar despre mine. Ei au normă de amenzi şi trebuie să şi le facă, cu orice preţ. Şi sunt sigur că sunt şi alţi oameni în această situaţie, oameni care nu vorbesc, însă, de frică. Mie nu mi-e frică”, a declarat fermierul, citat de jurnaliştii de la Liber în Teleorman.

sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

George Calin 5 noiembrie 2019 at 12:43

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita ! Conteaza ca nu ati amenajat loc pentru depozitare pliculete de ierbicid, cu toate ca, eu cred, ca aceste pliculete se arunca dupa folosire la gunoiul menajer. SI UNDE MAI PUNETI FAPTUL CA DESI ATI PLANTAT PE TERENUL DVS, PROBABIL PESTE 20-30 DE ANI NU VETI AVEA VOIE SA DEFRISATI !

Comentariile sunt oprite