Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Garda Cetății Alba Carolina va încânta turiștii și în 2023: Primăria a lansat achiziția publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Garda Cetății Alba Carolina va încânta turiștii și în 2023: Primăria a lansat achiziția publică

Spectacolele de reconstituire militară cu Garda Cetății Alba Carolina vor reveni și în acest an spre bucuria albaiulienilor și a turiștilor prezenți în cetatea Marii Unirii, primăria Alba Iulia lansând o procedură de achiziție publică în acest scop.

Urmare a succesului înregistrat în mod constant, Spectacolele de reconstituire militară derulate de Municipiul Alba Iulia în Cetatea Alba Carolina au fost integrate în programul de evenimente anual ca prioritare datorită potenţialului lor şi atractivităţii în rândul tinerilor, respectiv prin obiectivul de promovare a culturii şi istoriei prin acţiuni de istorie trăită (living history).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Evenimentul spectacole de reconstituire militară — spectacole cu Garda Cetății Alba Carolina își centrează acțiunile pe promovarea turismului cultural prin acțiuni de reenactment, prezentarea unor scene de istorie vie prin reenactori, respectiv acțiuni de promovare și conștientizare a bagajului cultural-istoric al municipiului Alba lulia.

Evenimentul spectacole de reconstituire militară – spectacole cu Garda Cetății Alba Carolina include:

  • spectacole de proporții reduse cu Garda mică (13 persoane și 3 cai), cu o durată de minim 30 minute/reprezentație, spectacol tip itinetrant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu intre Poarta a IV-a și Poarta a III-n a Cetății Alba Carolina, cu ceremionial de schimb de gardă la Poarta a IV-n și Poarta a III-a – 26 reprezentații duminica de la ora 12:00, precum și în data de 5 iunie de la ora 12. 00 și în 15 august de la ora 12:00.
  • spectacole cu Garda mare (25 de persoane și 4 cai), cu o durată de minim 30 minute/reprezentație, spectacol tip ititierant cu desfășurare pe Pietonala Mihai Viteazul, traseu între Poarta a IV-a și Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina, cu ceremonial de schimb de gardă la Poarta a IV-a și Poarta a III-a – 26 reprezentații sâmbăta de lei ora 12:00, precum și în data de 1 mai de la ora 12:00 și în 7 iunie de ln ora 12:00.

Cultura este un element central pentru administraţia locală în promovarea oraşului Alba Iulia ca destinaţie turistică. Atât veniturile obţinute din astfel de activităţi, cât şi dezvoltarea performanţelor culturale ale municipiului sunt două dintre motivele pentru care susţinerea culturii reprezintă o prioritate pentru albaiulieni.

Turismul în Cetatea Alba Carolina creează oportunităţi de creştere economică regională şi locală şi contribuie la crearea de noi locuri de muncă prin valorificarea patrimoniului cultural şi natural. De asemenea, o parte importantă din noile locuri de muncă create constituie o oportunitate regională pentru ocuparea foitei de nuncă feminine. Valorificarea atracţiilor turistice, printr-o atentă, pertinentă, consistentă şi constantă promovare, poate contribui la creşterea economică a Municipiului Alba Iulia, prin favorizarea apariţiei şi dezvoltării firmelor locale, transformând areale cu competitivitate economică scăzută, în prezent (zona Cetăţii istorice) în zone atractive pentru investitori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea