Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Garda Cetății Alba Carolina va defila, din nou, în fața turiștilor: Primăria a lansat achiziția publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Garda Cetății Alba Carolina va defila, din nou, în fața turiștilor: Primăria a lansat achiziția publică

Spectacolele de reconstituire militară cu Garda Cetății Alba Carolina vor reveni, primăria Alba Iulia lansând o procedură de achiziție publică.

Urmare a succesului înregistrat în mod constant, Spectacolele de reconstituire militară derulate de Municipiul Alba Iulia în Cetatea Alba Carolina au fost integrate în programul de evenimente anual ca prioritare datorită potenţialului lor şi atractivităţii în rândul tinerilor, respectiv prin obiectivul de promovare a culturii şi istoriei prin acţiuni de istorie trăită (living history).

Evenimentul Spectacole de reconstituire militară au inclus până în anul 2021 două perioade diferite din istoria oraşului – perioada romană şi perioada habsburigcă, urmând ca din anul 2022 să fie inclusă o nouă zonă de istorie retrăită prin reprezentaţii ale Gărzii Naţionale. Spectacole de reconstituire militară – spectacole cu Garda Cetăţii Alba Carolina îşi centrează acţiunile pe promovarea turismului cultural prin acţiuni de reenactment, prezentarea unor scene de istorie vie prin reenactori, respective acţiuni de promovare şi conştientizare a bagajului cultural-istoric al municipiului Alba Iulia.

Evenimentul Spectacole de reconstituire militară -spectacole cu Garda Cetăţii Alba Carolina include:

1. spectacole de proporţii reduse cu Garda mică (13 persoane şi 3 cai), cu o durata de minim 30 minute/reprezentaţie, spectacol tip itinerant cu desfăşurare pe Pietonala Mihai Vitazul, traseu între Poarta a IV-a şi Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina, cu ceremonial de schimb de gardă la Poarta a IV-a şi Poarta a III-a – 21 reprezentaţii sâmbăta de la ora 12:00;

2. spectacole cu Garda mare (25 de persoane şi 4 cai), cu o durată de minim 30 minute/reprezentaţie, spectacol tip itinerant cu desfăşurare pe Pietonala Mihai Vitazul, traseu între Poarta a IV-a şi Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina, cu ceremonial de schimb de gardă la Poarta a IV-a şi Poarta a III-a – 42 reprezentaţii sâmbăta de la ora 19:00 şi duminica de la ora 12:00.

Cultura este un element central pentru administraţia locală în promovarea oraşului Alba Iulia ca destinaţie turistică. Atât veniturile obţinute din astfel de activităţi, cât şi dezvoltarea performanţelor culturale ale municipiului sunt două dintre motivele pentru care susţinerea culturii reprezintă o prioritate pentru albaiulieni.

Turismul în Cetatea Alba Carolina creează oportunităţi de creştere economică regională şi locală şi contribuie la crearea de noi locuri de muncă prin valorificarea patrimoniului cultural şi natural. De asemenea, o parte importantă din noile locuri de muncă create constituie o oportunitate regională pentru ocuparea foitei de nuncă feminine. Valorificarea atracţiilor turistice, printr-o atentă, pertinentă, consistentă şi constantă promovare, poate contribui la creşterea economică a Municipiului Alba Iulia, prin favorizarea apariţiei şi dezvoltării firmelor locale, transformând areale cu competitivitate economică scăzută, în prezent (zona Cetăţii istorice) în zone atractive pentru investitori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Daniela Cetean – Pasiunea pentru istorie, transmisă cu dăruire și entuziasm zecilor de generații de elevi, de una dintre cele mai iubite profesoare din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Daniela Cetean – Pasiunea pentru istorie, transmisă cu dăruire și entuziasm zecilor de generații de elevi, de una dintre cele mai iubite profesoare din Alba „Profesorul este un modelator de caractere prin exemplul său și prin dragostea necondiționată pe care o arată elevilor săi. Este și actor, și magician, iar clasa este scena lui!” *În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea