Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Garda Apulum de la Alba Iulia, la Moscova, la Festivalul Time and Epochs. Reprezentația de vineri din Cetatea Alba Carolina se amână

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacii, romanii, gladiatorii și nimfele de la Alba Iulia participă până în 12 iunie, la Moscova, la Festivalul Time and Epochs, iar astfel reprezentația de vineri din Cetatea Alba Carolina se amână.

”Reprezentația de vineri, 09.06.2017, a Gărzii Romane a Legiunii XIII Gemina și Lupii Apoulonului, a fost amânată pentru o dată ulterioară. Reenactorii albaiulieni sunt prezenți până la data de 12 iunie 2017 la Moscova în cadrul Festivalului Time and Epochs”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Primăria Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Garda Apulum, compusă din patru formaţii – Legiunea XIII Gemina (romanii), Lupii Apoulonului (dacii), Ludus Apulensis (gladiatorii) şi Magna Nemesis (dansatoarele) – realizează reconstituiri istorice în fiecare vineri de la ora 19.00 în fața Porții IV-a Cetății Alba Carolina.

Formaţiile Gărzii Apulum sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare şi civile ale istoriei daco-romane.

Garda Romană de la Apulum sau, mai scurt, Garda Apulum, lansată oficial în 2012, este o trupă de reenactment care are ca scop punerea în valoare şi protejarea uriaşului patrimoniu roman de la Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a produs marți, în jurul orei 20:30, pe șoseaua de centură din Alba Iulia între două autoturisme. Șase participanți la trafic au fost implicați, două persoane suferind leziuni ușoare. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea