Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

GALERIE FOTO/VIDEO: Făşangii din Cetea, Ansamblul „Floare de Colţ” de la Galda Jos şi Lupii de Fier ai Apoulonului au făcut spectacol la Târgul de Turism al României

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judetul Alba la Targul de Turism al Romaniei127În cadrul Târgului de Turism al României, cea mai amplă manifestare turistică românească, ce a avut loc la Bucureşti, în perioada 13-16 martie, judeţul Alba s-a remarcat, pe lângă standurile de promovare ale Primăriei Alba Iulia şi CJ Alba, şi cu o serie de artişti populari şi obiceiuri din judeţ. Ansamblul Folcloric „Floare de Colţ” de la Galda de Jos,  Făşangii de la Cetea, dar şi un grup al Lupilor de Fier ai Apoulonului, au făcut spectacol în rândul celor prezenţi la târgul de turism.

Vizitatorii târgului au avut ocazia de a vedea „pe viu” un obicei al Făşangilor de la Cetea, cu rădăcini străvechi. Costumaţi în personaje înspăimântătoare, cu măşti hidoase, membrii cetei şi-au prezentat ritualul în faţa publicului, un fel de dans extatic.

Nu au putut lipsi desigur de la târgul de turism o parte din membrii trupei „Lupii de Fier ai Apoulonului”, care au făcut şi ei spectacol în rândul celor prezenţi, prin costumaţiile lor şi nu numai.

Momente artistice au fost oferite vizitatorilor târgului şi de Ansamblul Folcloric „Floare de Colţ” din Galda de Jos. Membrii grupului, împreună cu soliştii Alexandra Scrob, Alexandra Polhac, Gabriel Teodor Bucur şi Maria Dan Păucean i-au încântat pe spectatori cu dansuri şi cântece populare din Ardeal.

Primăria Alba Iulia participat la Târgul de Turism al României sub sloganul “Cetatea Vauban Alba Carolina – 300 de ani de istorie vie”, marcând astfel 300 de ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor de  construcţie a Cetăţii. Anul  acesta, Apusenii au fost alegerea CJ Alba pentru atragerea turiştilor, în cadrul unei campanii reunite sub sloganul „călătorii inspirate”.

CITIŢI şi Municipiul Alba Iulia şi Consiliului Judeţean Alba şi-au unit eforturile pentru a ocupa un loc de frunte pe harta turistică a ţării

FOTO-VIDEO: Vali CIONTEA

[nggallery id=1303]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea