Rămâi conectat

Ştirea zilei

GALERIE FOTO: Parcul de aventură din pădurea de pe dealul Mamut va fi inaugurat în luna septembrie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Aventura Parc, un proiect al Filantropiei Ortodoxe Române Alba Iulia va fi finalizat în luna septembrie. Beneficiarii acestui proiect sunt copiii de la centrele sociale şi nu numai, care vor avea ocazia să-şi dezvolte personalitatea în atelierele motivaţionale care au fost construite la marginea oraşului, într-un loc plin de verdeaţă de pe dealul Mamut din Alba Iulia.

Practicarea acestor activităţi ludice au ca şi scop rezultate pozitive în procesul educaţional, iar principalul grup ţintă sunt copiii din centrele sociale din Alba Iulia. Proiectul Filantropiei Ortodoxe Alba Iulia este foarte bun pentru întreaga comunitate, amenajarea parcului fiind într-o pădure de pe dealul Mamut, unde doritorii se pot relaxa şi odihni într-un spaţiu oxigenat. Din această toamnă, amatorii de sporturi extreme au ocazia să coboare cu tiroliana, să se caţere pe panou, să facă deplasări de la un copac la altul prin tuneluri de scânduri suspendate, precum şi alte activităţi motivaţionale.

Aceste activităţi sunt considerate bune pentru dezvoltarea personalităţii, fiind puţin promovate în România, dar cu rezultate bune în domeniul social. Pe lângă frumuseţea şi unicitatea acestui centru, amatorii trebuie să ţină cont de riscurile la care se supun, acestea fiind considerate sporturi extreme.

Parcul este amplasat în prelungirea străzii Valea Popii, pe latura de nord a Parcului Dendrologic, în apropierea oraşului Alba Iulia din zona Miceşti. Terenul este în proprietatea Primăriei Alba Iulia, iar proiectul a fost realizat printr-un parteneriat cu Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Momentan, proiectul a fost oprit şi va fi finalizat în luna septembrie. Astfel de centre există şi în alte oraşe din ţară, Aventura Parc Braşov, fiind cel mai mediatizat.

[nggallery id=31]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea