Rămâi conectat

Politică Administrație

GALERIE FOTO: Aparatură de ultimă generație, în valoare de 26.000 euro, pentru modernizarea blocului operator de la Spitalul Orășenesc Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spitalul Orășenesc Abrud este beneficiarul unui sprijin în valoare de 26.000 euro de la Clubul Rotary Abrud – Câmpeni ,,Floare de Colţ” și Fundaţia Sensiblu, care au oferit aproximativ în mod egal fonduri pentru a se achiziționa un aparat de anestezie și un aspirator chirurgical, necesari modernizării blocului operator din cadrul secției ATI a unității medicale.

Prezentarea noii aparaturi a avut loc ieri, 31 august, într-un cadru festiv, la care au participat doctori, managerul și membri din conducerea unității medicale, reprezentanți ai Clubului Rotary Abrud – Cîmpeni ,,Floare de Colţ” și ai Fundaţiei Sensiblu, directorul executiv Alexandru Sinea și alți funcționari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Alba, membri din Rotary Club Timișoara și Rotary Club Câmpia Turzii, primarul orașului Abrud și consilieri locali. Cu această ocazie, a fost vizitat și prezentat spitalul, a fost expusă o istorie a acestei instituții, iar mai multe persoane au luat cuvântul, adresând mulțumiri și urând succes unității medicale.

“La 93 de ani de la înființarea spitalului, comunitatea din Abrud a răspuns prezent la invitația membrilor Clubului Rotary Abrud – Câmpeni ,,Floare de colț” de a participa la un eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru echiparea blocului operator din cadrul Spitalul Orăşenesc Abrud. Am reuşit să strângem o parte din suma necesară, însă partenerii noştri de la Fundaţia Sensiblu au fost şi de această dată alături de comunitatea din Apuseni”, a declarat Ionică Mocan, președintele Asociației Rotary Club ,,Floare de colț” Abrud – Câmpeni.

La rându-i, Fundația Sensiblu nu este la prima susținere a unui proiect în zona Munților Apuseni – Abrud. Rezultatul unui proiect inițiat în 2012 de A&D Pharma, Fundația Sensiblu și Asociația Rotary Club “Floare de colț” Abrud Câmpeni, cu sprijinul Mercedes Benz, Cabinetul medical mobil prin programul ,,Sănătate prin prietenie” acordă asistență medicală gratuită persoanelor din comunitățile izolate din zona Apuseni, Maramureş și Satu Mare. Cabinetul medical mobil este un autovehicul dotat cu necesarul obligatoriu pentru asigurarea unui consult medical general și dispune de un ecograf, EKG, spirometru, audiometru, dermatoscop, glucometru, oftalmoscop, otoscop etc. În cinci ani de la lansarea programului au fost efectuate peste 4500 de consultaţii în peste 350 de sate şi cătune străbătute.

,,Am urmărit cu interes activitatea neobosită și minunatul devotament pe care le-a manifestat domnul președinte Ioan Mocan – care a condus Clubul Rotary Abrud – Cîmpeni ,,Floare de Colț” în perioada 2016-2017. Și noi, Spitalul Orășenesc Abrud, am fost beneficiarii acestei activități eficiente, venite ca un suport material în sprijinul corpului medical operator al acestui spital care a fost construit prin efortul comunității în anul 1929, iar în data de 31 august 1924, în prezența majestăților lor, Regele Ferdinand și Regina Maria, a altețelor  lor regale, principele moștenitor Carol, principesa moștenitoare Elena și principesa Ileana, înconjurați de curțile lor civile și militare și de înalții demnitari ai statului din acea vreme, a fost semnat un act comemorativ în care erau menționate următoarele: <<Așezându-s-a de veci piatra din capul unghiului a spitalului moților „Principesa Elena” din Abrud, instituție în care se vor vindeca bolile și rănile și se vor alina durerile celor suferinzi.>> Astfel, trebuie să aducem mulţumiri domnului președinte al Clubul Rotary Abrud – Câmpeni ,,Floare de Colţ”, Ioan Mocan, și Fundației Sensiblu care au dus la concretizarea proiectului de achiziționare a unor aparate medicale de mare interes și performanță. Ne-au fost donate un aparat de anestezie de tip ”Datex Ohmeda 9100C” și un aspirator chirurgical, acestea fiind ca o adevărată „gură de oxigen” menită să împrospăteze viaţa locuitorilor din Ţara Moţilor. Încă o dată, mulţumiri și felicitări tuturor!” a transmis Ionela Nicoleta Anca, managerul Spitalului Orășenesc Abrud.

Clubul Rotary Abrud – Câmpeni ,,Floare de Colţ” s-a înfiinţat în anul 2011, este singurul club din cadrul Districtului 2241 România – Republica Moldova care activează în 2 oraşe – Abrud, respectiv Câmpeni – şi are în componenţa sa 19 membri. Pe lângă Proiectul ,,Sănătate prin Prietenie”, Clubul Rotary Abrud – Câmpeni ,,Floare de Colţ” desfăşoară şi alte proiecte în folosul comunităţilor din Munţii Apuseni. Fundaţia ,,Sensiblu” este o fundaţie corporativă înfiinţată în anul 2002 de Sensiblu, care s-a implicat în susţinerea femeilor şi copiilor victime ale violenţei domestice prin serviciile gratuite de consiliere socială, psihologică şi juridică şi cazarea în adăpostul temporar, fiind acreditată conform legii ca furnizor de servicii sociale.

Alături de Clubul Rotary Abrud – Câmpeni ,,Floare de Colţ” și Fundaţia Sensiblu, parteneri în realizarea acestui proiect au mai fost Rotary Club Timișoara, Rotary Club Câmpia Turzii, SC Agasi SRL Timișoara și SC Arcom SRL Câmpeni.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=4502]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea