Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Galda de Jos ar putea deveni noua “Roșia Montană” a județului Alba. Viitoarea groapă de gunoi, “o mină de aur” pentru comună

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Depozitul central de deșeuri de la Galda de Jos, care va fi construit între DJ 107H (drumul din DN1 înpre comună) și orașul Teiuș, va reprezenta o “mină de aur” pentru găldeni, susțin liderii Consiliului Județean Alba, instituția care implementează proiectul “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” cu o valoare totală de peste 28 de milioane de euro.

Colectare-DeseuriDupă finalizarea construcției depozitului central la Galda, pentru operaționalizarea sistemului integrat de colectare, sortare și depozitare a deșeurilor vor fi angajate circa 300 de persoane. Această investiție va aduce practic sute de locuri de muncă localnicilor și sume importante la bugetul local din noi taxe și impozite. Potrivit proiecțiilor financiare realizate de Consiliul Județean, comuna Galda de Jos va avea un buget mai bogat decât cel al unor orașe precum Teiuș, Zlatna, Abrud sau Baia de Arieș.

Astfel, Galda de Jos ar putea deveni noua “Roșia Montană”, comună al cărei buget era în anii trecuți mai mare ca al majorității orașelor din județ.

CITEȘTE ȘI: Consiliul Județean Alba a semnat contractul de 20.000.000 de euro pentru execuția depozitului de deșeuri de la Galda de Jos

Iar acest lucru li se datorează în foarte mare măsură localnicilor, consiliului local și primarului care și-au exprimat încă de la început, dorința și disponibilitatea de a găzdui această gropaă de gunoi foarte modernă. De exemplu, localnicii din comuna Mihalț, una dintre locațiile avute în vedere inițial pentru construcția acestui depozit, s-au împotrivit categoric, motivându-și atitudinea prin faptul că “nu doresc o gropaă de gunoi la ei în comună”.

În schimb, Consiliul Local de la Galda de Jos a votat în unanimitate toate proiectele de hotărâre cu privire la depozitul central.

Potrivit lui Dan Popescu, managerul de proiect, construcția depozitului va fi finalizată, în mare parte, până la 31 decembrie 2015, urmând ca cel târziu în aprilie 2016 întreg sistemul să fie operațional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea