GAL Valea Ampoiului – Valea Mureşului: Relaţii de cooperare cu un Grup de Acţiune Locală din Italia
Promovarea proiectelor de cooperare, Submăsura 421.2 – ,,Cooperare internaţională pentru marketing şi promovare”, de către Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL) din Valea Ampoiului Valea Mureşului reprezintă o nouă provocare datorită ineditului unor astfel de proiecte ce vor fi implementate în cadrul Axei IV LEADER în România.
Potrivit directorului executiv al GAL – Valea Ampoiului Valea Mureşului, d-l Constantin Mircea Bârsan (foto) la ora actuală documentaţia aferenta unor astfel de proiecte a fost elaborată de către Autoritatea de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală fiind publicată pe site-ul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.
”În acest context, reuniunea ce se va desfăşura în următoarele zile la Sinaia, organizată de către Federaţia Naţională a Grupurilor de Acţiune Locală este destinată unor discuţii ce vor avea ca scop, clarificarea potenţialilor beneficiari ai acestei submăsuri. La reuniune vor lua parte ca invitaţi, reprezentanţi ai ministerului de resort, ai direcţiilor pentru dezvoltarea rurală, directorii cu responsabilităţi în implementarea programului LEADER, precum şi reprezentanţi ai APDRP. În ceea ce ne priveşte am lansat recent un apel de selecţie pentru un proiect pe această submăsură, al cărui termen va fi prelungit sau reluat după caz, întrucât am considerat discuţiile ce vor avea loc la Sinaia foarte importante”, ne-a declarat Constantin Bârsan.
Conform precizărilor făcute de către directorul executiv al GAL VA-VM, este vorba de un proiect de cooperare între 5 GAL-uri din România printre care şi Vale Ampoiului Valea Mureşului şi unul din Italia.
Titlul proiectului este ”Cooperarea Transnaţională Italo-Română pentru diversificarea activităţilor în zonele rurale”, demersul reprezentând rezultatul unor discuţii anterioare avute cu reprezentanţii GAL Piana del Tavoliere din Cerigonola Italia.
”În cadrul acestei cooperări coordonarea acţiunilor se va face de către GAL-ul din Italia care are experiență în cadrul programului LEADER PLUS, valoarea totală a contribuţiei publice din fondul FEADR atingând suma de 200.000 euro. Acţiunile de cooperare vor fi acţiuni adiacente şi/sau productive, menite să demonstreze un model multifuncţional de colaborare italo-română. Un alt obiect al proiectului îl constituie încurajarea unor acţiuni de participare la târguri, expoziţii cu vânzare în România şi Italia, precum şi dezvoltarea iniţiativelor din turism”, a conchis Constantin Bârsan.
Constantin PREDESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii